Zo samého dna medzi najlepších. Lipová po korona prestávke exceluje

Ivan Mriška|28. sep 2020 o 13:00

V nedeľu zdolala Zemné vysoko 4:0.

LIPOVÁ. Po polovici jesennej časti stráca tretia Lipová v piatej lige Východ ZsFZ na vedúce duo Okoličná, Tvrdošovce, len bod. Kto by to po minulej nedohratej sezóne bol býval povedal...

Lipová si vlaňajší historický vstup na krajskú futbalovú scénu predstavovala zaiste inak. Po jeseni sa krčila na dne súťaže a aj keď hneď v zime začalo vedenie mančaft prerábať, východisková pozícia pred odvetami nebola vôbec dobrá.

Lipovčania si síce pod vedením nového hrajúceho trénera Miloša Feherváriho verili, lenže vonku by hrali až deväť zápasov (pred odstúpením Acfivu Veľké Kosihy), a navyše, proti silnému Bešeňovu a prvým Šahám by s trojbodovým zápisom nemohli takmer naisto rátať ani na vlastnom trávniku.

„Základom bolo, že po nevydarenej jeseni sme zo štvrtoligových Šurian získali ako hrajúceho trénera Miloša Feherváriho a k nemu ako hrajúceho asistenta Daniela Hajka,“ hovorí prezident OŠK Lipová Filip Klučka.

„K nim postupne pribúdali jednotlivé posily a po dobrej príprave sme si začali veriť, veď sme sa posilnili skoro na každom poste.“


Pre „koronapauzu“ sa dlho nemohli ukázať

Lipovčania pre „koronapauzu“ netrpezlivo čakali, kedy budú môcť konečne vybehnúť s novým mužstvom, lenže nakoniec sa dočkali až toto leto a dovtedy káder ešte viac vystužili.

Výsledok? Po polovici jesennej časti figuruje jeden a poltisícová Lipová na treťom mieste priebežného piatoligového poradia  iba s jednobodovou stratou na prvú Okoličnú.

Mužstvo nestratilo v šiestich domácich zápasoch ani bod a v nedeľňajšom ôsmom kole vyprevadilo Zemné s debaklom 4:0.

„Myslím si, že zápas so Zemným sme mali vo vlastných rukách od prvej minúty a nebolo pochýb o víťazovi,“ spokojne si užíva víťazné chvíle Filip Klučka.

A naozaj, domáci mali zápas jasne pod kontrolou a vyhrať mohli aj vyšším rozdielom. Najmä, keď za stavu 3:0 prestrelil prázdnu bránku z „päťky“ ich kapitán.

V sobotu poriadne pikantný duel na Pozbe

Lipovčania už stihli priviezť aj plusové body, keď vyhrali 2:0 v oslabených Podlužanoch, no najbližšie ich čaká ťažká skúška v „bohatej“ a hlavne skúsenej Pozbe, v zápasoch s ktorou sa - ešte v „okrese“ - medzi lavičkami neraz poriadne iskrilo a vzápätí aj v Tvrdošovciach. ...a práve to sú tímy, ktoré by sa mali – spolu s kombinačne vynikajúcou Mužlou a tiež Okoličnou (s neudržateľným Szilárdom Szilágyim) či úplne prerobenou Podhájskou – biť o postup z piatej ligy.

„Na spomínané zápasy s Pozbou sa už pomaly aj zabudlo a my veríme, že túto sobotu sa tam bude hrať férovo. Určite, že majú skúsených hráčov, z ktorých niektorí hrali aj vyššie súťaže, no my tam prehrať nepôjdeme. Verím, že naše mužstvo sa vypne k obetavému výkonu a v takom prípade si na bod môžeme trúfať.“

Filip Klučka už však myslí aj na zápas v Tvrdošovciach. „Aj tam nás čaká pikantný duel, pretože hneď traja ich hráči hrali ešte nedávno za nás. Útočná sila Tvrdošoviec je však na túto súťaž obrovská, sám som zvedavý, čo tam uhráme. Práve v najbližších štyroch kolách sa ukáže naša skutočná sila.“

Lipová sa v nich stretne ešte so Želiezovcami a Podhájskou v domácom prostredí.

„Udržať by sme sa chceli určite v hornej polovici tabuľky, no ak sa bude dať, tak čo najvyššie. Za favoritov jesennej časti považujem Tvrdošovce a Okoličnú,“ zakončil šéf futbalu na Lipovej Filip Klučka.

Marián Dragúň


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zo samého dna medzi najlepších. Lipová po korona prestávke exceluje