Slovan takmer dopustil senzáciu, po veľkej dráme postúpil do semifinále

Róbert Vittek strieľa jeden zo svojich gólov.
Róbert Vittek strieľa jeden zo svojich gólov. (Autor: TASR)
Sportnet|14. mar 2018 o 16:42

Medzi najlepšiu štvorku v Slovnaft Cupe postúpila aj Žilina.

BORČICE. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili na domácom ihrisku nad hráčmi MFK Tatran Liptovský Mikuláš tesne 4:3 v stredajšom stretnutí štvrťfinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2017/2018.

Hostia sa ujali vedenia v prvom polčase po zásahu Dragana Andriča.

Po prestávke však dokázali slovanisti priebežne otočiť vo svoj prospech, keď sa najskôr presadil Vukan Savičevič po prihrávke Ricka van Haarena a potom prízemnou strelou po rohu Róbert Vittek.

Záver priniesol gólovú prestrelku, keď najskôr dokázali druholigoví Liptáci dvakrát vyrovnať, no víťazstvo pre favorizovaných Bratislavčanov zabezpečil v nadstavenom čase slovinský útočník Andraž Šporar.

Pozrite si momentky zo zápasu Slovan Bratislava - Liptovský Mikuláš: fotogaléria

14.3.2018

Žilina potvrdila úlohu favorita a zdolala treťoligové domáce Borčice 2:0. Oba góly strelil Juraj Chváta.

Žilina a Slovan Bratislava doplnili medzi najlepšími štyrmi tímami v domácej pohárovej súťaži FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok.

Dvojice súbojov o finále určí štvrtkový žreb, Slovnaft Cup vyvrcholí 1. mája 2018 na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Pozrite si momentky zo zápasu Borčice - Žilina: fotogaléria

14.3.2018

Slovnaft Cup 2017/2018 - štvrťfinále:

Borčice - Žilina 0:2 (0:1)

Góly: 26. a 81. Chvátal

ŽK: Chynoradský, Gamboš, Petruš - Pečovský, rozhodoval: Ochotnický, 580 divákov.

Iskra Borčice: Bobot - Hanzel, Chynoradský (74. Valjent), Mravec, Petruš - Siva - Slávik (87. Vadovský), Gamboš, Boris, Le Giang - Púpala (83. Čiernik)

MŠK Žilina: Mandous - Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek - Mráz (86. Boženík), Pečovský, Škvarka - Polievka (83. Bičachčjan), Balaj, Mihalík (83. Kubík)

Hlasy po stretnutí:

Alexander Homér, tréner TJ Iskra Borčice: "Favorit potvrdil úlohu. My sme ho chceli potrápiť ešte viac. Do 80. minúty to ešte bolo na vážkach. Posledných 15 minút sme to otvorili a inkasovali. Chceli sme hrať trpezlivo a čakať na chybu súpera."

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Snažili sme sa prispôsobiť dôležitosti tohto súboja. Podstatné je, že sme postúpili a že sú aj hráči zdravotne po zápase OK. Zvládli sme to solídne, hoci na tomto teréne bolo znemožnené hrať pekne. Poistka v podobe druhého gólu prišla, hoci mohla aj skôr. V semifinálovom dvojzápase ale musíme hrať lepšie."

Slovan Bratislava - Liptovský Mikuláš 4:3 (0:1)

Góly: 55. Savičevič, 68., 83. Vittek, 90.+ Šporar - 33. D. Andrič, 80. Očenáš, 87. Kotora.

Rozhodovali: Ziemba - Weiss, Špivák, ŽK: Čavrič - Čery, 353 divákov.

Slovan: Greif - Čikoš, Laczkó, Božikov, Chouchoumis - Nono (28. Savičevič), De Kamps (46. Šporar) - Čavrič, Van Haaren (86. Droppa), Hološko - Vittek

Liptovský Mikuláš: Šavol - Ondrek, Očenáš, Kucharčík, Janec -Čery (68. Papaj), Poremba, Lišivka, Kotora - D. Andrič (77. Bellás), Halgoš (86. Staš)

Hlasy po stretnutí:

Martin Ševela, tréner Slovana: "Čo ma teší? Možno iba postup a v druhom polčase morálka a mentalita mužstva. Prvý polčas bol z našej strany profesorský, to nemalo s futbalom nič spoločné. V zápase sme robili hrubé individuálne chyby od brankára cez obrancov. Niektorí hráči sa cítia urazení, podráždení, že nedostávajú priestor v ligových zápasoch. Ten priestor teraz dostali v pohárovom zápase, možno proti papierovo slabšiemu súperovi, ale neukázali požadovanú kvalitu, ktorú od nich požadujeme. Slovan je značka a dnes to bol hazard s touto značkou. Neviem, či niektorí hráči podcenili alebo si zľahčili niektoré herné činnosti, čím potom trpí celé mužstvo. Potrebujem, aby na ihrisku pracovali všetci jedenásti chlapci, aby išli za svojím cieľom. potrebujem sa s niektorými hráčmi veľmi dôrazne porozprávať, či chcú byť v klube akým je Slovan, či chcú pracovať na 100 percent, keď dostanú priestor v zápase. Hodenú rukavicu, ktorú sme im spolu s realizačným tímom ponúkli v základnej zostave, niektorí nezdvihli, ale práve naopak."

Jozef Kukulský, tréner Liptovského Mikuláša: "Chcel by som svojim hráčom poďakovať za nasadenie a poctivú 90-minútovú robotu. Hrali sme s favoritom nielen dnešného zápasu, ale celého Slovnaft Cupu, myslím, že sme herne nesklamali. Dali sme tri góly, čo sa hocikomu na Slovane nepodarí. Dokázali sme aj dvakrát po sebe zápas otočiť. Škoda záveru, ktorý sme nezvládli. Niekedy sa však šťastie prikloní, niekedy nie. Slovan sme prinútili ísť na doraz až do poslednej minúty, ale ukázali sme aj túžbu po postupe. Tak dramatický záver zápasu som vo svojej kariére nezažil, aspoň nie proti tak silnému súperovi."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan takmer dopustil senzáciu, po veľkej dráme postúpil do semifinále