Výstavný kúsok Čikiča zlomil väzy tipérom

Čikič (vpravo) zvádzal mnohé súboje s Maťašom. Popradský hráč po tomto momente musel opustiť ihrisko pre zranenie.
Čikič (vpravo) zvádzal mnohé súboje s Maťašom. Popradský hráč po tomto momente musel opustiť ihrisko pre zranenie. (Autor: Róbert Berenhaut)
Rudolf Rondzik|21. nov 2016 o 00:00

Líder druhej ligy nenaplnil špekulácie a porazil doma Poprad.

KOŠICE. „Zasväteným“ tipérom a konšpirátorom klapli zuby naprázdno.

„Zaručená“ dvojka sa v poslednom dueli jesennej časti druhej ligy skupiny Východ medzi VSS Košice a Popradom nekonala.

Na chválu všetkých sa hral fér futbal so snahou získať skalp súpera.

Stále vo vlastných rukách

Diváci tak videli pomerne živé predstavenie, ktorého konečný výsledok 2:1 spravodlivo vyjadril pomer síl aktérov.

Vedúci tím druholigového pelotónu síce spočiatku prenechal aktivitu smerom k bráne hosťom, tí však boli v koncovke absolútne impotentní.

Naopak, z prvej vážnejšej akcie i po chybe Podtatrancov zabezpečil vedenie domácim Grega.

„Toto nie je prvý prípad, že hru máme naoko pod kontrolou, no vo finále sa nedokážeme presadiť,“ smutne hovoril brankár Popradu Ján Malec.

„Navyše urobíme hrúbku a posadíme súpera na koňa. Hoci sme i po úvodnom góle celkom dobre kombinovali, k väčšej šanci sme sa neprepracovali. Košičania podali slušný výkon, priestor pred svojím pokutovým územím s prehľadom kontrolovali a nepustili nás k vážnejšiemu zakončeniu. A keď nám do šatne ešte jednu chuťovku pribalili, nevyzeralo to s nami ideálne.“

Nás zaujímal najmä tento moment. Na štandardku Čikiča z dobrých tridsiatich metrov nemal 31-ročný gólman žiaden nárok.

„Trafil to naozaj parádne,“ bezmocne mykol ramenami urastený Malec, aby celú situáciu dokreslil: „Videl som tú loptu dobre, no nedokázal som jej na ceste do siete zabrániť. Strela bola prudká a presná do ´pipy´, ako tomu hovoríme v našej hantírke. Viem, riskujeme účasť v prvej šestke zaručujúcej jarné boje o postup do prvej ligy. Ale stále to máme vo vlastných rukách a snáď sa počas zimy zmobilizujeme a dokážeme dobrým prejavom i výsledkami dostať fanúšikov na naše tribúny, aby sme im i sebe vrátili radosť z futbalu,“ ukončil diškurz popradský odchovanec.

Utešená bodka za úspešnou jeseňou

Košickému mužstvu i sebe osobne pripravil pokojné vianočné sviatky Stefan Čikič. Ako sa neskôr ukázalo, jeho výstavná delovka bola pre konečný rezultát duelu rozhodujúca.

„Teším sa z nej, lebo dopomohla nášmu tímu k ďalšiemu trojbodovému zápisu a pred zimnou prestávkou k udržaniu desaťbodovému náskoku na čele tabuľky. Chcel som sa s chlapcami i divákmi pred odchodom na dovolenku pekne rozlúčiť a vyšlo to. Ani na chvíľu som nepremýšľal, ako ináč túto situáciu tesne pred prestávkou riešiť. Nič som nemohol stratiť a lopta mi sadla perfektne,“ skromne hľadal slová 21-ročný Srb, pre ktorého to bol prvý strelecký zápis v Košiciach.

Neprekáža mu, že jeho služby na ihrisku využil kouč Jozef Majoroš iba v niečo viac ako 700 minútach?

„Tréner určuje, kto koľko odohrá, kedy hráča nasadí do súboja. Ja som rád, že som mohol fungovať v tomto mladom tíme, s dobrými kamarátmi v kabíne, v peknom meste a aspoň takto pomôcť k celkom úspešnej jeseni. Rád sa po Vianociach vrátim a zapojím sa do napĺňania postupového sna,“ nezaváhal ani na chvíľu sympaťák z Pančeva, ktorý pobláznil hlavu nejednej mladej Košičanke.

Ale ako sám povedal, má svoju priateľku a na tom nič meniť nebude.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Výstavný kúsok Čikiča zlomil väzy tipérom