03.08.2024 08:00
Deň 8
Minúta po minúte
Live

Mintálová s prehľadom do osemfinále, Paňkovej jazda nevyšla a putuje do repasáže

Zuzana Paňková, Luuka Jonesová z Nového Zélandu a Španielka Miren Lazkanová v kvalifikačnej jazde kajak krosu.
Zuzana Paňková, Luuka Jonesová z Nového Zélandu a Španielka Miren Lazkanová v kvalifikačnej jazde kajak krosu. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|3. aug 2024 o 16:15 (aktualizované 3. aug 2024 o 17:02)

Zuzana Paňková absolvuje dnes ešte jednu jazdu.

PARÍŽ. Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová postúpila do eliminácie kajak krosu na OH v Paríži.

V sobotňajšej deviatej jazde 1. kola obsadila 2. miesto za Andorrčankou Monicou Doriovou Vilarrublovou.

Mintálová bola na základe časovky druhá najlepšia pretekárka vo svojej jazde a tým pádom aj ašpirantka na priamy postup.

Zo štvorice kajakárok jej vyšiel najlepšie začiatok a o postup ju neobrala ani nevydarená zóna na "eskimovanie" či následný súboj s Japonkou Harukou Okazakiovou.

"Jazda bola celkom fajn. Môj cieľ bol čo najrýchlejší štart, pretože to je vlastne u mňa výhoda, keďže mám navrch fyzicky.

Škoda toho 'eskimáka', prišiel trocha neskôr, splavilo ma a dostala sa predo mňa Japonka. S Doriou sme sa potom neatakovali, vedeli sme, že ten postup už máme," povedala Mintálová pre TASR.

Zuzane Paňkovej patrilo v 4. jazde 3. miesto a ešte v sobotu večer ju čakali opravy.

Na začiatku takticky zaostala za skúsenejšími súperkami, no pred druhou protivodnou bránkou sa dostala do priameho súboja so skúsenejšou a fyzicky silnejšou Luukou Jonesovou.

Paňkovej nevyšla ideálne piatková časovka a tak išla v náročnejšej trojčlennej jazde.

"Začiatok bol na Zuzanine pomery celkom dobrý, bol som veľmi spokojný. Na eskimáckom obrate prišlo k problémom najskúsenejšej Jonesovej, ktorá skrížila Zuzana cestu.

Dostali sa spolu do protivodnej brány, vedel som, že je to nebezpečné. Ak sme mali stratégiu, tak súperiť s Miren Lazaknovou.

Zuzana mala naozaj veľmi silný žreb a ja budem teraz čakať, koho dostane do opravnej jazdy," zhodnotil po prvom kole tréner Peter Murcko pre TASR.

Program kajak krosu pokračuje v nedeľu, kedy sú na programe eliminácie. Štvrťfinálové, semifinálové a finálové jazdy sa uskutočnia v pondelok.

Simone Bilesová sa raduje z víťazstva.
dnes 18:02
Americká gymnastka Bilesová má tretie zlato z Paríža, triumfovala v preskokuZ prvého miesta z preskoku sa na olympiáde raduje po druhýkrát.
dnes 18:02
Basketbalisti Južného Sudánu pred prvým zápasom na OH 2024 proti Portoriku.
Martin Kozinkadnes 07:303
Partia utečencov hrá proti najväčším hviezdam. Basketbal dáva problémovej krajine nádejBasketbalový tím poskladala bývalá hviezda NBA.
Martin Kozinkadnes 07:303
Gabriela Gajanová.
dnes 14:45
Šanca na finále žije. Gajanová pozná súperky v semifinále, no má najhorší osobný rekordGabriela Gajanová obsadila pred troma rokmi pri svojej premiére pod piatimi kruhmi 25. priečku (2:01,41).
dnes 14:45
Vincent Hancock.
dnes 16:42
Americký súboj vyznel v prospech Hancocka, v skeete oslavuje štvrté olympijské zlatoZo zlata sa tešil aj na OH 2008 v Pekingu, OH 2012 v Londýne a OH 2020 v Tokiu.
dnes 16:42
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová, tréner Ladislav Simon, prezident SOŠV Anton Siekel a štátny tajomník pre šport Ján Krišanda.
dnes 10:323
Tréner Schmiedlovej: Na Kaju som neskutočne hrdý, lepšiu zverenkyňu som ešte nemalAnna Karolína Schmiedlová získala na OH v Paríži najväčší úspech slovenského tenisu.
dnes 10:323
Matthew Ebden a John Peers oslavujú triumf.
dnes 16:09
Dramatické finále štvorhry rozhodli tri tajbrejky, Česi prehrali v súboji o bronzNenasadení austrálski tenisti oslavujú zisk zlata.
dnes 16:09
Caeleb Dressel.
dnes 09:14
Po pretekoch niekoľko minút plakal. Americkému plavcovi nevyšla v Paríži obhajoba zlataPriznal, že to nebol jeho najlepší týždeň.
dnes 09:14
Gabriela Gajanová.
dnes 11:221
Ukázala odhodlanie. Gajanová do finále? Má na to, myslí si prezident KorčokPetra Korčoka potešil jej výkon v rozbehu na 800 metrov.
dnes 11:221
Anais Bourgoinová.
dnes 12:40
Atletika zaviedla nové pravidlo na OH. Ak by Gajanová nepostúpila, dostala by ešte šancuPretekárky si mohli vybojovať postup v repasáži.
dnes 12:40
Matej Beňuš v kajak krose na OH 2024 v Paríži.online
dnes 15:45
ONLINE: Kajak kros na OH 2024, Matej Beňuš dnes LIVE (repasáž)Sledujte online prenos z kajak krosu na OH 2024. Predstaví sa aj Matej Beňuš.
dnes 15:45
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Mintálová s prehľadom do osemfinále, Paňkovej jazda nevyšla a putuje do repasáže