Vlasko: Zaglebie je správna voľba, ovplyvnili ma Duda a Pich

Vlasko (č. 10) patril medzi najkreatívnejších hráčov v našej domácej súťaži.
Vlasko (č. 10) patril medzi najkreatívnejších hráčov v našej domácej súťaži. (Autor: SITA)
SITA|17. júl 2015 o 21:37

V minulej sezóne mal Vlasko vo Fortuna lige bilanciu 30 zápasov/ 11 gólov.

LUBIN. Nováčik najvyššej poľskej futbalovej súťaže Zaglebie Lubin si v novej sezóne v ofenzíve veľa sľubuje predovšetkým od slovenskej posily Jána Vlaska.

Dvadsaťpäťročný rodák z Bojníc prestúpil do Poľska minulý týždeň zo Spartaka Trnava, keď s novým zamestnávateľom podpísal zmluvu na tri roky.

Vlasko priznal, že mal ponuky aj z iných krajín, ale z hľadiska futbalového rastu sa preňho poľská cesta javila ako najperspektívnejšia.

Chceli ho krakovské kluby Wisla a Cracovia, zakotviť mohol aj v Číne, Spojených arabských emirátoch či nemeckej II. bundeslige.

"Keby som mal 30 rokov, zvažoval by som aj exotickejšie ponuky," pripustil Vlasko v rozhovore pre portál sport.pl a doplnil: "Myslím si, že poľská liga je lepšia ako slovenská a Zaglebie je pre mňa tou najsprávnejšou voľbou. Slovenskí hráči sa v Ekstraklase cítia dobre, moje rozhodnutie uľahčili pozície Dudu či Picha vo svojich kluboch. Verím, že z Poľska sa jednoduchšie presadím do nejakej silnejšej zahraničnej súťaže."

Vlasko prezradil, že najlepšie sa na trávniku cíti v centrálnej zóne.

"Na krídle sa mi nehrá dobre. Ideálne je pre mňa miesto tzv. ´desiatky´. Tvrdosti v poľskej lige sa nebojím. Na Slovensku som bol najviac faulovaným hráčom, som na dôraznú hru súperov zvyknutý," skonštatoval na záver Ján Vlasko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vlasko: Zaglebie je správna voľba, ovplyvnili ma Duda a Pich