Otec bol dojatý. Jedenásťročný talent Slovana vystrúhal fantastické nožničky

(Autor: ŠK Slovan Bratislava)
Ivan Mriška|14. okt 2021 o 10:28

Matúš Tomáško chce byť profesionálnym futbalistom.

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava U13 zdolali rovesníkov z FC Baník Prievidza vysoko 7:2. O krásny zásah sa postaral domáci Matúš Tomáško, ktorý „vystrúhal“ fantastické nožničky.

„Brankár bol už na mne, preto by bola strela zbytočná. Hodil som si teda loptu dozadu a vyskúšal som nožničky. Teším sa, že mi to vyšlo,“ vravel talentovaný futbalista Slovana Matúš Tomáško.

Najkrajší gól v kariére

Jedenásťročný hráč, ktorý alternuje na rôznych postoch podobné situácie trénuje.

„Zatiaľ to bol najkrajší gól v mojej kariére. Verím však, že prídu lepšie,“ dodal.

Efektné nožničky sledoval z tribúny aj jeho hrdý otec. „Bol som dojatý, pyšný. O nožničky sa pokúša pravidelne a teraz mu to konečne vyšlo. Bolo to riskantné, preto sme mali z gólu veľkú radosť,“ tešil sa Milan Tomáško.

Tréner si z mladého futbalistu uťahoval, že môže ukončiť kariéru. Vraj už životný gól strelil.

„Verím, že všetko podstatné má ešte len pred sebou. Futbal ho baví odmalička, vždy sa chcel dostať do Slovana. Prajem mu, nech sa mu splní všetko, čo si zaumieni,“ dodal.

Chce ísť do zahraničia

Matúš Tomáško začínal s futbalom ako štvorročný v Karlovke Bratislava. Ako šesťročného si ho vyhliadol bývalý československý reprezentant Ivan Hrdlička, ktorý ho povolal do Slovana Bratislava.

Dnes hrá v kategórii proti starším protihráčom a herne sa nestratí.

„Raz by som chcel hrať futbal profesionálne. Keď budem mať šestnásť, sedemnásť rokov, rád by som odišiel do zahraničia. Najlepšie do Anglicka.

Mojím snom je vyhrať jednu z prestížnych európskych súťaží alebo Ligu majstrov,“ prezradil svoje ambície Matúš Tomáško.

Zaujalo vás niečo v nižších súťažiach? Boli ste svedkami výnimočného gólu, videli ste kurióznu situáciu na dedinských trávnikoch, poznáte hráča s nevšedným životným príbehom? Ozvite sa nám na futbalnet@sportnet.sk .

Talent: Musím si veriť

Jeho obľúbeným klubom je Paríž-Saint Germain, z hráčov sú to Messi a Neymar. „Raz chcem byť ako oni,“ uviedol.

Talent Slovana si v doterajšej kariére najviac váži triumf proti Rapidu Viedeň. V zápase, v ktorom Bratislavčania prehrávali 0:3, no vyhrali 4:3.

„Keď si veríme, hra sa nám darí. Ak chcem preto vo futbale niečo dosiahnuť, musím si stále veriť,“ uzavrel jedenásťročný hráč ŠK Slovan Bratislava Matúš Tomáško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Otec bol dojatý. Jedenásťročný talent Slovana vystrúhal fantastické nožničky