Strelil gól, zasiahla ho pyrotechnika. Slovák má popáleniny na ruke a nohe

Ján Krivák.
Ján Krivák. (Autor: archív hráča)
Ivan Mriška|7. dec 2021 o 11:52

Ján Krivák hráva v Severnom Macedónsku.

TETOVO / BRATISLAVA. Dramatický záver mal víkendový zápas najvyššej severomacedónskej súťaže medzi Škendija Tetovo a FK Pelister.

Nielenže domáci favorit rozhodol o triumfe 2:1 v samom závere, počas oslavy zasiahla strelca gólu Jána Kriváka a jeho spoluhráča pyrotechnika.

Na chvíľu stratili sluch

Kapitán Egzon Bejtulai sa okamžite chytil za uši a spadol na zem.

„Mám menšie popáleniny na ruke a nohe. Spoluhráč je našťastie tiež v poriadku, obaja sme na pár sekúnd čiastočne stratili sluch. Bola to veľká rana,“ spomína Slovák Ján Krivák, ktorý už druhý rok oblieka dres severomacedónskeho klubu Škendija Tetovo.

„Nič podobné sa tu zatiaľ nestalo. Ani som to nevidel. Nie je to teda bežné,“ dodal.

Pre slovenského obrancu to bol už tretí gól v prebiehajúcom ročníku. Zakončoval hlavou. „Presný zásah ma veľmi potešil. Hlavne, že je trojbodový,“ vravel spokojne.

Vstup bez obmedzení

Na zápasy v Severnom Macedónsku majú fanúšikovia vstup bez obmedzení. Najlepšia atmosféra býva podľa Kriváka na tradičných derby či šlágroch.

„Najviac vybičované sú stretnutia Škendija – Vardar Skopje, ale Vardar v minulej sezóne vypadol. Dobrá atmosféra je tiež na zápasoch proti Shkupi Skopje,“ prezradil bývalý hráč českej Karvinej.

Najvyššiu slovenskú súťaž si Krivák vyskúšal v drese Podbrezovej.

„Fortuna liga je po hernej stránke kvalitnejšia ako najvyššia súťaž v Severnom Macedónsku. Polovica mužstiev by sa však na Slovensku nestratila,“ tvrdí.

Krivák: Krajina má ekonomické problémy

Problémom klubov s Severnom Macedónsku je infraštruktúra. „Krajina má ekonomické problémy. Je vidieť, že pred dvadsiatimi rokmi tu bola vojna,“ dodal.

Škendija Tetovo je po šestnástich kolách na treťom mieste ligovej tabuľky. Na lídra Shkupi Skopje stráca osem bodov.

„Cieľom je jednoznačne titul. Ambície sú zahrať si v skupine Ligy majstrov, Európskej alebo Konferenčnej ligy,“ ambície klubu prezradil Krivák.

V tejto sezóne nestačilo Tetovo na lotyšskú Rigu, ktorej v Konferenčnej lige podľahlo 0:1 a 0:2. V Lige majstrov ho vyradila slovinská Mura po prehrách 0:5 a 0:1.

Uvažuje nad prestupom

Krivák verí, že Škendija nie je jeho poslednou zastávkou a podarí sa mu dostať do jednej z prestížnych európskych líg. „Samozrejme, neplánujem tu stráviť celú kariéru,“ pousmial sa.

Rodák z Vranova nad Topľou tiež verí, že si oblečie farby Slovenska.

„Klamal by som, keby som povedal, že nedúfam v nomináciu do reprezentácie. Je to sen každého futbalistu. Či ma však vyberú, to záleží len na reprezentačných tréneroch,“ zo Severného Macedónska uzavrel obranca Škendiji Tetovo Ján Krivák.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Strelil gól, zasiahla ho pyrotechnika. Slovák má popáleniny na ruke a nohe