Bubny a pyrotechnika. Derby šiestej ligy prinieslo nevídanú atmosféru

Pri vstupe na štadión.
Pri vstupe na štadión. (Autor: Ondrej Reiter)
Ivan Mriška|16. aug 2021 o 12:54

Kremnica remizovala s Hornou Vsou 1:1.

KREMNICA. Na zápasoch amatérskej súťaže nevídaný jav. Derby šiestej ligy ObFZ Žiar nad Hronom spestrila pyrotechnika a bubnová šou fanúšikov.

El Clásico, ako miestni volajú tradičný zápas medzi Kremnicou a Hornou Vsou, skončilo 1:1. Súperi vzdialení od seba necelé štyri kilometre sa stretli proti sebe po štyroch rokoch.

„Sedeli sme s chalani z klubu a prišiel nápad, či by sme nedoniesli bubny. A tak sme ich doniesli,“ prezradil Marián Vojtko z fanklubu ŠKF Kremnica, známy hudobník a učiteľ v miestnej hudobnej škole.

„Vidím to tak, že teraz ich budeme brať na každý zápas. Ľuďom sa to veľmi páčilo, z čoho máme radosť,“ dodal.

Vojtko: Sme kamoši

Fanúšikovské tábory mali nacvičené chorály, po zápase púšťali pyrotechniku.

„Aj keď sme sa doberali, sme kamoši z vedľajších dedín. Bolo to parádne. Derby, ako má byť,“ uviedol.

Podľa fanúšikov môžu Kremnici a Hornej Vsi závidieť atmosféru aj niektoré tímy z Fortuna ligy.

„Dlhšie sme teraz nefandili, ale derby proti Kremnici bolo ideálnou príležitosťou, aby sme sa dali opäť dokopy. El Clásico sa hralo po štyroch rokoch, preto sme ho chceli okoreniť.

Na sociálnej sieti sme si založili skupinu, kde sme riešili podrobnosti ohľadom chorálov. Bola to skvelá atmosféra,“ tešil sa líder fanklubu TJ Inter Horná Ves, Michal Reiter.

Kapšo: Mal som kus šťastia

Úvodný gól zápasu strelil po štandardnej situácii Daniel Horváth, po zmene strán vyrovnával nožničkami na konečných 1:1 Martin Kapšo.

„Musím sa priznať, že pri zakončení som mal aj kus šťastia,“ smial sa po zápase autor domáceho gólu.

„Na ihrisku je vždy rivalita, ale všetci sme spolu veľkí kamaráti. Po zápase sme si posedeli pri pive a tešili sa zo skvelého zápasu. Bola to fantastická reklama pre futbal. Snáď bude fanklub chodiť s nami aj na ďalšie zápasy,“ dodal.

Tréneri hovorili po zápase o spravodlivej remíze. Viac ako bod ich tešila atmosféra, ktorá na zápase prevládala.

„Na Slovensku momentálne ani v prvej lige nič podobné nie je. Na šiestu ligu to bolo na vysokej úrovni. Máme mladé mužstvo a niektorí chalani v živote pred takou kulisou nehrali. Určite im to len pomôže a zocelí ich to do ďalšej kariéry,“ po zápase hovoril domáci tréner Mikuláš Urgela.

Derby nemá favorita

„Zápas bol vyrovnaný. V prvom polčase mali viac z hry hostia, ktorí sa ujali vedenia. Po zmene strán bolo vidieť, že sme lepšie kondične pripravení, vďaka čomu sa nám podarilo vyrovnať.

Po tomto momente chceli mužstvá strhnúť výhru na svoju stranu, boli na to aj šance. Zostali však nevyužité, a tak sa skóre nemenilo,“ dodal.

Na hosťujúcej lavičke absentoval Michal Mecele, preto jeho miesto zastúpil Peter Širáň.

„Potvrdilo sa, že derby nemá favorita. V prvom polčase mali tímy minimum šancí, po zmene strán mali domáci vďaka mladým hráčom kondične navrch.

Pár šancí však podobne ako my nepremenili, preto je remíza zaslúžená,“ uzavrel Širáň.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bubny a pyrotechnika. Derby šiestej ligy prinieslo nevídanú atmosféru