Prehrali baráž, predsa pôjdu o súťaž vyššie. V piatej lige si nechcú spraviť hanbu

Futbalisti Oždian a Veľkého Blhu
Futbalisti Oždian a Veľkého Blhu (Autor: Marian Petrok)
Titanilla Bőd|2. júl 2021 o 19:16

Veľký Blh v minulosti pôsobil aj v štvrtej lige.

O majstrovi ObFZ Rimavská Sobota rozhodla baráž. Po odohratí polovice sezóny 2020/2021 mali Ožďany i Veľký Blh na čele tabuľky zhodne 16 bodov.

O titul majstra aj o postup do V. ligy tak zväz zorganizoval baráž na rimavskosobotskom štadióne.

„Myslím si, že to bol výborný nápad. Zahrali sme si na výbornom trávniku pred slušnou diváckou návštevou,“ uviedol pre Sportnet hrajúci tréner Oždian Attila Domik.

Dojímavá hymna Ligy majstrov

Baráž vyhrali Ožďany 3:1. Po polčase vyhrával Veľký Blh gólom Mária Kováča, no po prestávke otočili stav presnými zásahmi Patrik Szőke, Patrik Kárász a Tibor Tóth.

„Na piatu ligu by sme nemali rozpočet, vopred sme vedeli, že sa neprihlásime. Chceli sme však zabojovať o pohár. Možno aj preto sme hrali uvoľnenejšie,“ dodal Domik, ktorý počas kariéry hral aj najvyššiu súťaž za Dunajskú Stredu, Trnavu i Rimavskú Sobotu.

„Keď nám zahrali pri odovzdávaní medailí hymnu Ligy majstrov, bol som aj trochu dojatý. Vravel som spoluhráčovi Marekovi Valkučákovi, že možno to je náš posledný úspech na ihrisku,“ poznamenal 47 -ročný Domik.

Financie a posily

„Keďže Ožďany nemali záujem o vyššiu súťaž, do piatej ligy sme poslali prihlášku my,“ vravel pre Sportnet predseda klubu TJ – FK Veľký Blh Július Kováč.

„V baráži sme neuspeli, hoci sme viedli. Po inkasovanom góle sme však už nevedeli reagovať. Mužstvo určite potrebujeme posilniť, aby sme si nespravili hanbu ani v piatej lige. Rátame s troma-štyrmi novými hráčmi,“ dodal funkcionár.

Veľký Blh svojho času strávil tri sezóny i v štvrtej lige, vypadol z nej v sezóne 2010/11. Predtým dlhé roky pôsobil v piatej lige.

„V celom okolí je málo hráčov a už len veľmi málo klubov. Pritom keď som bol sám futbalista, tak v každej dedine mali mužstvo. Teraz v dvoch okresoch sa nenájde desať klubov, aby hrali oblastnú súťaž,“ poukázal na úpadok futbalu v okresoch Rimavská Sobota a Revúca predseda klubu.

Vo Veľkom Blhu momentálne podporuje futbal iba samospráva. „V minulosti sme mávali aj sponzorov. Teraz už nie. Pritom už slávny Ferenc Puskás, známy ako Öcsi bácsi, hovorieval: malý peniaz, malý futbal, veľký peniaz, veľký futbal...“

Cieľom Veľkého Blhu bude záchrana v piatej lige. „Chceme dôstojne reprezentovať dedinu, nechceme ako nováčik v každom zápase dostávať debakle,“ uzavrel Július Kováč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prehrali baráž, predsa pôjdu o súťaž vyššie. V piatej lige si nechcú spraviť hanbu