V Ličartovciach sa zrodila na ťažkom teréne spravodlivá remíza

Sportnet|8. apr 2004 o 00:00

Ličartovce - Včera boli na programe prvé semifinálové stretnutia Slovenského pohára: Steel Trans Ličartovce - Spartak Trnava 1:1 (1:0)V prvom

Ličartovce - Včera boli na programe prvé semifinálové stretnutia Slovenského pohára:

Steel Trans Ličartovce - Spartak Trnava 1:1 (1:0)

V prvom semifinálovom stretnutí Slovenského pohára vo futbale sa súperi stretli na mimoriadne ťažkom, vodou nasiaknutom trávniku. Napriek tomu sa najmä v úvode a predovšetkým z pohľadu ličartovského pohľadu hral celkom svižný futbal. Už v 3. min. T. Šimko prenikal do pokutového územia prvoligistu. Husár ho zastavil na hranici šestnástky len za cenu faulu a následne Krakovský mieril tesne nad. O minútu na to po prieniku Martausa po ľavej strane dostal ideálnu prihrávku vari tri kroky pred bránou Trnavčanov M. Adam. Loptu však netrafil dobre a tá po vyloženej gólovej pozícii skončila vedľa ľavej žrde. O dve ďalšie minúty sa potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Trnavčania nakopli dlhú loptu smerom k ličartovskej bráne. Masaryk využil medzeru v strede obrany Steel Transu a na druhý pokus prekonal bezmocného Vojtaška. Svižný začiatok mal aj ďalšie pokračovanie. Ďalšiu nádejne vyzerajúcu príležitosť ale M. Adam nezúročil. Potom nastal menší herný útlm a všetko dianie na zmočenom trávniku sa odohrávalo v jeho strede. Po prestávke Ličartovce vyrukovali opäť so snahou s výsledkom niečo urobiť. V 50. min. Andraščík, ktorého vysunul J. Majoroš sa predral spleťou trnavských diel a zblízka vyrovnal. V závere domáci ešte pritlačili. Na ihrisko prišiel čerstvý útočník Pagor, no ani jeho hlavička nenašla cieľ. A tak Trnavčania, ktorí pricestovali na východ bez viacerých vykartovaných a zranených hráčov uhrali nakoniec vzhľadom na priebeh spravodlivú remízu.

Góly: 50. Andraščík - 6. Masaryk. Pred 850 divákmi rozhodoval Šipoš. ŽK: Andraščík, Kišš - Husár, Masaryk. LIČARTOVCE: Vojtaško - Kišš, Bašista, Šinglár (46. Kaminský), Krakovský - T. Šimko, Andraščík, J. Hurný, J. Majoroš (65. Lesniak), Martaus - M. Adam, R. Tomko (76. Pagor). TRNAVA: M. Čech - Bestvina, Poljovka, R. Konečný, Husár, Ježík (83. Bernát), Ujlaky, Strečanský - P. Ďuriš (29. M. Molnár), Masaryk (90. Mackovčin).

Petržalka - Šaľa 3:1 (1:1)

Artmedia Petržalka vyhrala úvodný zápas semifinále Slovenského pohára, v ktorom trénera Vladimíra Weissa po jeho avizovanej abdikácii nahradil jeho asistent Michal Hipp. Herné trápenie Artmedie pokračovalo aj v stredu proti druholigovému súperovi. Naopak, Šaľania ukazovali v hre viac tvorivosti i vtipu, dobre sa pohybovali a svoj sympatický prejav korunovali aj v najvyššej slovenskej súťaži zriedkavou kombináciou, z ktorej vyplynul ich vedúci gól. Po skvelej súhre Kováča s Lalákom s istotou otvoril skóre do odkrytej bránky bývalý prvoligista Holmík. Našťaste pre Artmediu o 10 minút strelecký smoliar Suchánek vyrovnal. Už tri minúty po začiatku druhého polčasu Šoltis rohový kop Jána Kozáka premenil na vedúci gól prvoligistu. Hostia pokračovali vo svojej ľúbivej kombinačnej hre, ku ktorej sa individuálnymi činmi pridávali Kováč, Čirik, Lancz a najmä Lörinc, čím zatieňovali svojich protihráčov. Šali sa však nepodarilo vyrovnať, naopak víťazstvo domácich 3:1 pečatil vlastným gólom obranca Dusla Molnár.

Góly: 32. Suchánek, 48. Šoltis, 90. vlastný Molnár - 22. Holmík. Pred 1000 divákmi rozhodval: Ligocký, ŽK: Borbély, J. Kozák, Maixner - Sikorjak, Kováč, ČK: 65. Borbély za druhú ŽK.

(TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Ličartovciach sa zrodila na ťažkom teréne spravodlivá remíza