Úvodné dva domáce zápasy budú rozhodujúce, hovorí Džubara

Trebišov povedie za záchranou v pozícii kapitána Jaroslav Kolbas.
Trebišov povedie za záchranou v pozícii kapitána Jaroslav Kolbas. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|5. mar 2019 o 00:00

Trebišovskí futbalisti v nedeľu odštartujú záchranárske boje v druhej lige.

TREBIŠOV. Pre vlaňajšieho nováčika zvykne byť druhá sezóna v súťaži kritická a toto nepísané pravidlo dokonale odzrkadľuje situáciu, v akej sa nachádzajú futbalisti druholigového Trebišova.

Mužstvo z juhu Zemplína prezimovalo na nelichotivej poslednej priečke tabuľky a v jarnej časti bude mať čo robiť, aby sa dostalo z pásma zostupu.

Záchranárske boje odštartuje už počas najbližšieho víkendu a hneď prvé dva zápasy, v ktorých Slavoj doma privíta Pohronie a Lipany, do veľkej miery ukážu, či je šanca na udržanie sa v celoslovenskej súťaži reálna.

Nový lodivod Jozef Džubara je optimistom, a ako už viackrát počas prípravy povedal „pokiaľ existuje matematická šanca na udržanie, tak budeme bojovať“.

Víťazná generálka, nebolo to však ono

Prípravu na ťažkú druholigovú jar absolvovalo mužstvo len v domácich podmienkach, kde mal k dispozícii kvalitné podmienky vrátane kvalitnej umelej trávy, ktorá je v Trebišove k dispozícii od minulej zimy.

„Doma sme mali všetko, čo sme potrebovali. Január bol trošku viac rozháraný, pretože na skúške sa objavilo mnoho hráčov. Ku koncu mesiaca k nám boli presunutí štyria hráči z Michaloviec, takže už sa to viac stabilizovalo. Neskôr pribudla aj trojica z košickej Lokomotívy a káder sa ustálil. V závere prípravy nás postihli nejaké zranenia a choroby, čo nám naštrbilo plány, preto sme aj v generálke nemohli nastúpiť v plnej sile,“ zhrnul zimné obdobie Džubara.

O svojich nových zverencoch si mohol urobiť dostatočný prehľad v desiatich prípravných súbojoch, v ktorých dosiahli pozitívnu bilanciu 5 výhier, 2 remízy a 3 prehry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Úvodné dva domáce zápasy budú rozhodujúce, hovorí Džubara