ÚLK odráta Banskej Bystrici tri body, Dukla bude hrať druhú ligu

V budúcej sezóne sa futbalisti Banskej Bystrice (v červenom) už so Žilinou zrejme nestretnú. Budú hrať v druhej najvyššej súťaži.
V budúcej sezóne sa futbalisti Banskej Bystrice (v červenom) už so Žilinou zrejme nestretnú. Budú hrať v druhej najvyššej súťaži. (Autor: SITA)
SITA|18. máj 2015 o 17:56

Rozhodnutie disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu ešte nie je právoplatné - Dukla má možnosť odvolať sa.

BRATISLAVA. Futbalisti Dukly Banská Bystrica po dvanástich sezónach pôsobenia v najvyššej súťaži ukončia svoje účinkovanie medzi slovenskou elitou. V nastávajúcom ročníku 2015/2016 budú hrať v II. lige.

Okrem sobotňajšej prehry v Bratislave so Slovanom (0:1) a víťazstva Zlatých Moraviec v Brezne s Podbrezovou (2:0) k tomu prispelo aj štvrtkové rozhodnutie disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ).

Nevyplatili financie hráčovi

Banskej Bystrici sa rozhodla po skončení súťažného ročníka 2014/2015 odrátať tri body za nevyplatené financie bývalému hráčovi Pavlovi Jurčovi.

Dukla má tri kolá pred koncom najvyššej slovenskej súťaže na konte dvadsaťdva bodov. V prípade troch odrátaných bodov by ich však mala len devätnásť. A na predposledný tím tabuľky ŽP Šport Podbrezová by strácala nedostihnuteľných desať bodov.

Rozhodnutie ešte nie je právoplatné - Dukla má možnosť odvolať sa.

Rozhodnutie zobrali na vedomie

Riadiacim orgánom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je Únia ligových klubov (ÚLK) - členovia DK SFZ ju požiadali o vykonanie ich uznesenia, teda odobrať tri body Dukle Banská Bystrica.

"Prvotné rozhodnutie disciplinárnej komisie sme zaregistrovali a zobrali na vedomie," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

"Aktuálny stav z nášho pohľadu je taký, že na základe rozhodnutia disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu sa po skončení Fortuna ligy 2014/2015 odpočítajú futbalovému klubu Dukla Banská Bystrica tri body."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ÚLK odráta Banskej Bystrici tri body, Dukla bude hrať druhú ligu