Ukrajinci preveria Crows pred bojmi o baráž

Košickí hádzanári. Zahrajú si svoj prvý medzinárodný zápas.
Košickí hádzanári. Zahrajú si svoj prvý medzinárodný zápas. (Autor: FB Košice Crows)
Marián Špacai|24. feb 2018 o 00:00

Hádzanári Košice Crows to myslia s útokom na extraligu vážne.

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows to myslia s útokom na extraligu vážne.

Aj preto vítajú kvalitnú previerku s ukrajinským tímom Karpaty Užhorod. Ten zavíta na východ Slovenska v sobotu.

Košické „vrany“ vo východnej skupine prvej ligy dosiahli šesť víťazstiev v rovnakom počte zápasov. Všetky s Levočou, pretože v súťaži účinkovali len tieto dva tímy.

Monotónnej atmosfére je však koniec, začiatkom marca štartuje nadstavbová časť v boji o účasť v baráži o extraligu. Tam už Košičanov poriadne preveria súperi zo západnej skupiny.

Verí, že im to dajú „vyžrať“

Ešte predtým sa východniari otestujú so súperom z Ukrajiny. V hádzanárskej hale (Multihala) v sobotu od 19. hod. nastúpia v rámci prípravy proti zaujímavému protivníkovi z Užhorodu.

„V januári nás oslovili, že by si radi vyskúšali proti nám zahrať. Potešilo nás to, že o nás vedia, keďže roky hádzaná v Košiciach nebola na scéne. Samo-zrejme, súhlasili sme. Dúfam, že prídu v silnej zostave a dajú nám to čo najviac „vyžrať“, aby sme sa tak čo najlepšie pripravili na rozhodujúcu fázu sezóny,“ povedal prezident Crows Filip Fabišík, ktorý stojí za znovuzrodením košickej hádzanej.

Dajú do toho srdce, veď hrajú zadarmo

Košičania vítajú konfrontáciu s Ukrajincami aj preto, že hneď v prvom kole nadstavbovej časti o postup do baráže 3. marca hostia rivala asi najväčšieho – Martin.

Ten totiž vyhral západnú časť súťaže, čím ukázal svoje kvality.

„Na úvod dal žreb dokopy dvoch víťazov svojich skupín, takže najväčšia výzva pre nás prichádza hneď na začiatok. Zostavu Martina sme si preklepli, predpokladám, že aj oni našu. My máme mužstvo postavené od legiend až po mladíkov, ktorí mali záujem hrať za Košice,“ spolieha sa Fabišík, že k vytúženému postupu do extraligy potiahne hráčov aj ich košické srdce.

„Jednoznačne máme tím, ktorý do toho dá srdce, veď inak by to chlapci ani nerobili, keďže hrajú zadarmo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ukrajinci preveria Crows pred bojmi o baráž