Tréner Peter Kakaščík musel ešte väčšmi načrieť do hádzanárskej liahne pri Toryse

Sportnet|6. máj 2003 o 00:00

HK Prešov - Junior Močenok 17:14 (7:7)Prešov - Do skončenia prvej hádzanárskej ligy žien ostáva odohrať zvyšné dve kolá. Prešovské prvoligistky

HK Prešov - Junior Močenok 17:14 (7:7)

Prešov - Do skončenia prvej hádzanárskej ligy žien ostáva odohrať zvyšné dve kolá. Prešovské prvoligistky čakajú v skupine o 5. - 10. Miesto ešte súboje so zachraňujúcimi sa tímami v Topoľčanoch a doma s Čadcou. V aktuálne tabuľke sú Prešovčanky stále na šiestom mieste v tesnom závese za piatym Matadorom Púchov. V ostatnom kole v športovej hale na Nábrežnej zverenkyne trénera Petra Kakaščíka zdolali Močenok až zlepšeným výkonom v druhej polovici stretnutia.

Pod výkonnosť Prešovčaniek v ostatných dueloch sa podpisuje i fakt, že zo základnej zostavy vypadli najprv Vašková, Bašistová a Pribišová, ktoré zranenia vyradili do konca sezóny. K nim pred zápasom s Močenkom pribudla zranená Mydlová a niektoré mladé prešovské hráčky chýbali pre študijné povinnosti. A tak tréner P. Kakaščík musel siahnuť ešte hlbšie do mládežníckej základne pri Toryse... "V dobrom svetle sa ukázala už v druhom zápase dorastenka Marcinová na ľavej spojke. Ak bude takto k hádzanej pristupovať, môže v tomto športe niečo dosiahnuť. A nielen v Prešove," pochválil ďalší prešovský talent tréner Kakaščík a na margo duelu dodal: "Po tom, čo sme v 20. min. prehrávali 1:6, to s nami nevyzeralo práve dobre. Strelecky sme zlyhávali a stroskotávali hlavne na brankárke súpera. Dievčatá však príkladne zabojovali a do prestávky skóre vyrovnali. Po nej hrali už lepšie v obrane i v útoku a výsledkom bolo nakoniec naše zaslúžené trojgólové víťazstvo. Za dobré individuálne výkony si pochvalu zaslúžia Paľová v bráne, Gallovej v obrane, Marcinovej a šesťgólových strelkýň Novickej a Hrivňákovej".

HK Prešov hral v zostave: Paľová, Z. Bernátová - Hrivňáková, Novická, Bačová, Marcinová, Molitorisová, Sabolová, Gállová. Pred 100 divákmi rozhodovali Dragula a Gedeon.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Peter Kakaščík musel ešte väčšmi načrieť do hádzanárskej liahne pri Toryse