Storck: 30-ročného hráča nekúpime, máme inú filozofiu ako Slovan

Tréner DAC Bernd Storck.
Tréner DAC Bernd Storck. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|16. dec 2020 o 18:48

Tréner Dunajskej Stredy hovorí o jeseni.

BRATISLAVA. Futbalisti DAC Dunajská Streda sú po jesennej časti Fortuna ligy na druhom mieste tabuľky. Sezónu začali ôsmimi výhrami v rade, rekordnú sériu prerušila až prehra 1:4 v Žiline.

V druhej polovici jesene však DAC stratil body aj doma s Pohroním (0:0), prehral so Sereďou (0:1) či doma so Zlatými Moravcami (1:3) a remizoval aj v Ružomberku (1:1).

V poslednom kole doma proti Senicou však tím po troch zápasoch bez víťazstva znovu získal tri body (2:0) a tréner BERND STORCK zhodnotil jesennú časť.

Cítite úľavu, že sa rok končí a môžete si trochu oddýchnuť?

Bol to veľmi ťažký rok pre nás všetkých. Naši hráči z Latinskej Ameriky už dvanásť mesiacov neboli doma. Teraz však môžeme spokojne odísť na dovolenku. Hráči si zaslúžia byť v kruhu rodiny, užiť si vianočný čas a osláviť príchod nového roka s najbližšími.

Žijeme v ťažkých časoch, nie je to ľahké ani pre mňa. Som na Slovensku sám, moja rodina žije v Berlíne. Keď sa vrátim, musím ísť do karantény, lebo v Nemecku máme lockdown. Som však šťastný, že sme uzavreli rok víťazstvom a odchádzame na dovolenku s dobrým pocitom.

Sezónu ste začali parádne, ôsmimi víťazstvami v rade, čo je nový rekord slovenskej najvyššej súťaže. Čo bolo tajomstvom týchto úspechov?

Len a len tvrdá práca. Bola to dlhá cesta od 1. júna, keď som tu začal pracovať. Rozvíjať hráčov, dosiahnuť, aby si verili, trvá určitý čas. Je to proces. Máme talentovaných futbalistov, pracujeme s viacerými zahraničnými hráčmi a pomohli sme im dostať sa na vyššiu úroveň.

Je to tvrdá práca, zmeniť ich rozmýšľanie o futbale, aby sa tomu venovali 24 hodín denne a vždy vedeli, čo majú robiť. Musia myslieť ako profesionáli aj vo svojom voľnom čase. Myslím si však, že sa nám to darí.

V druhej polovici jesene ste však postrácali body so súpermi, s ktorými sa to nečakalo. Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Storck: 30-ročného hráča nekúpime, máme inú filozofiu ako Slovan