Tenisti rozbehli sezónu

Tenisový areál TK Slovan Bardejovské Kúpele.
Tenisový areál TK Slovan Bardejovské Kúpele. (Autor: TK Slovak BK)
Juraj Ščerbík|25. jan 2018 o 00:00

Prvú trofej získala talentovaná Linda Hlavinková.

BARDEJOVSKÉ KÚPELE. Tenisový klub Slovan otvoril zimnú sezónu vo svojej hale na dvoch antukových kurtoch.

Prvým tohtoročnou konfrontáciou mladých bol turnaj kategórie C mladších žiačok.

Vo finále domáca talentovaná nádej Linda Hlavinková vyhrala nad Lillou Tóthovou z Betliara 2:0.

Vyhrala dvojhru i štvorhru

Na kurtoch si zahralo 25 dievčat, medzi ktorými nechýbali dve domáce hráčky. Zanietený klubový funkcionár, tréner a stále aj hráč Milan Skonc bol s vystúpením mladých tenistiek spokojný.

„Zišla sa tu kvalitná konkurencia tejto vekovej kategórie. Od Bratislavy až po Košice a Prešov. Zvládli to aj naše dievčatá. Sára Jurčišinová, zverenkyňa Ivana Kurimského, po víťazstve nad Emou Dubovcovou z Tenisovej akadémie Prešov skončila na 9. mieste. No v štvorhre s Chabadovou z Martina boli tretie. Spolu s trénerom Branislavom Boďom sme na turnaj dobre pripravili aj Lindu Hlavinkovú.“

„V semifinále vyhrala Hlavinková nad Škoricovou z Petržalky, a neskoršia finálová súperka Tóthová si poradila s Leou Kolodžejovou z Mladosti Košice. Finalistky zahrali s nasadením, Hlavinková vyhrala nad Tóthovou po setoch 6:2 a 6:3. Okrem toho sa s Patríciou Herdickou z TA Prešov tešili už zo štvrtého prvenstva vo štvorhre,“ hovorí Skonc.

Do súťaže žiačky a muži

Motiváciou je súťaž družstiev, prihlasujú šikovné žiačky, muži by tiež nemali chýbať. No najviac sa v klube sústredia na prípravu jednotlivcov do mnohých turnajov. Už 29. januára privítajú v domácej aréne Bardejovských Kúpeľov staršie žiačky.

„Bude to opäť výborná konfrontácia tejto vekovej kategórie. Chcelo by si tu zahrať až päťdesiat dievčat, no do pavúka môžeme poslať len 32 z nich. Je tu enormný záujem o tenis, kúpele a pobyt. Náš klub dostal štyri divoké karty, ktoré určite využijeme,“ komentuje tréner.

V sezóne 2017 skončil Slovan v skupinovej 2. lige na 2. mieste, tretia najvyššia súťaž družstiev je v tomto období asi ich vrcholom.

„Chceli sme vyhrať skupinu. V niektorých zápasoch to boli nadštandardné výkony našich tenistov, no prehrali sme dve stretnutia s postupujúcim bez prehry – Prešovom a tretími Košicami. V tejto sezóne už pôjdeme len s naším kádrom. A nemyslím si, že to bude bez hosťujúcich slabšie mužstvo. Reálne to tak vyzerá, no máme veľmi ambiciózny káder.“

„Máme odchovancov, ktorí sa pohybujú už v prvej národnej stovke. Do úvahy musíme brať aj reorganizáciu súťaží, kde sa zvýši konkurencia o účasť v 1. lige,“ priblížil Milan Skonc najbližšie aktivity TK Slovan.

2. liga skupina Východ, ročník 2017, jednokolová súťaž: Konečné poradie družstiev po siedmich zápasoch: 1. TA Prešov B 14 b, 2. Bard. Kúpele 12, 3. Tenis Komplex Košice 11, 4. Púchov 11, 5. Rajec 10, 6. Čadca 10, 7. Kremnica 9, 8. Ružomberok 7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tenisti rozbehli sezónu