Tatran sa v Rusku pobije o play–off Ligy majstrov

Prešov chce Čechovským Medveďom oplatiť prehru.
Prešov chce Čechovským Medveďom oplatiť prehru. (Autor: TASR)
Ján Leško|23. nov 2018 o 11:25

Tréner Slavko Goluža hovorí o zápase kariéry.

PREŠOV. Chorvátsky tréner slovenského hádzanárskeho majstra pred odchodom na sobotňajšie stretnutie 9. kola C–skupiny Ligy majstrov EHF spomenul, že s hádzanou toho zažil dosť.

Okrem iného má ako hráč zlato z dvoch olympiád, bronz ako tréner, hral i finále Ligy majstrov, no zápas s ruskými Čechovskými Medveďmi je preňho vraj zápasom kariéry.

Dobrá aj ťažká pozícia

Tým len tréner Tatrana Prešov zvýraznil jeho mimoriadnu dôležitosť z hľadiska postupu zo skupinovej fázy.

„Keď som prišiel do Prešova pred dvomi rokmi tvrdil som, že s Tatranom chcem spraviť veľmi dobrý výsledok a hrať tak, aby ľudia zaplnili hľadisko. To je teda moja motivácia,“ pripomenul na klubovej stránke Slavko Goluža.

„Chlapcom som vravel, že ak pre mňa je to zápas kariéry, rovnako takým by mal byť aj pre nich. Pôjde o súboj, aký musíte odohrať, ak bude nevyhnuté, s jednou rukou či nohou. Z hľadiska postupu máme dobrú pozíciu, avšak ľahké to dnes mať rozhodne nebudeme. Čechovskí Medvedi hrajú doma o poznanie lepšie ako vonku. A zápasy, ktoré prehrali sa lámali až v záveroch, keď rozhodovali detaily. Naším jednoznačným cieľom je hrať dobre a vyhrať. Čo ale bude na konci, neviem. Verím však, že ak sa znovu presadíme našou silnou a agresívnou obranou, získame lopty a dopomôžeme si k potrebným gólom. Šance sú pred začiatkom ale otvorené.“

Ak uspejú, budú krok od postupu

Čechovskí Medvedi sú jedným z dvoch mužstiev, ktoré obrali slovenského šampióna v Lige majstrov v THA o body.

Rusi v nej vyhrali 28:27, Sporting Lisabon 30:27.

Portugalčanom už Tatran Prešov prehru oplatil, keď v Lisabone vyhral o dva góly. Ak by to Šarišanom vyšlo aj v sobotu v Olympijskom paláci športov v Čechove v Moskovskej oblasti, bol by to obrovský krok.

„Tým pádom by sme boli jednou nohou v play-off,“ vyriekla prešovská spojka Lukáš Urban. „Beriem slová nášho trénera, stojíme ozaj pred zápasom sezóny, v ktorom nám ide o veľa, no verím, že ho zvládneme.“

Podobne sa vyjadrovali aj ostatní hráči prešovského Tatrana.

V ostatnom čase veľmi dobre hrajúci slovinský legionár Januš Lapajne sa pridal tvrdením:

„Podľa mňa máme lepší káder ako náš ruský súper. Avšak ak ten vychytí svoj deň, dokáže zdolať kohokoľvek v našej skupine. Presvedčil sa o tom napríklad Sporting Lisabon. Čechovskí Medvedi majú hráčov strieľajúcich nebezpečne aj z väčších vzdialeností a ak sa darí aj brankárom, potom je to silný protivník. My však Rusom 'dlhujeme' jednu prehru, takže spravíme maximum pre to, aby sme zúročili dobrú formu i návrat kľúčových hráčov po zraneniach a uspeli.“

Zápas povedú Francúzi

V aktuálnej tabuľke C–skupiny figuruje domáci tím so štyrmi bodmi na piatom mieste.

Tatran Prešov má dvanásť bodov, rovnako ako Bjerrngbro-Silkeborg a Sporting Lisabon a tretí je iba horším skóre.

Bilanciu vzájomných duelov má lepšiu s Dánmi, ktorých zdolal doma i vonku. S Portugalčanmi ju má horšiu o jediný gól.

Stretnutie predposledného kola C-skupiny Ligy majstrov Čechovskí Medvedi – Tatran Prešov so začiatkom o 14. hodine povedie dvojica francúzskych rozhodcov Karim Gasmi a Raouf Gasmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran sa v Rusku pobije o play–off Ligy majstrov