Tatran Prešov v SEHA lige hostí Nexe Našice

Z prehry sa musia Prešovčania otriasť. Chcú predviesť lepší výkon ako v pohári EHF.
Z prehry sa musia Prešovčania otriasť. Chcú predviesť lepší výkon ako v pohári EHF. (Autor: tasr)
Ján Leško|28. feb 2018 o 00:00

Iné než výhru si nepripúšťajú.

PREŠOV. Priaznivci hádzanárov Tatrana Prešov sa nádejajú, že trinásťnásobný slovenský majster sa stačil otriasť z vysokej prehry v Pohári EHF, ktorú mu rozdielom desiatich gólov na domácom ihrisku uštedril špičkový bundesligový tím, trojnásobný víťaz tejto druhej najprestížnejšej európskej súťaže hádzanárov.

Tatran Prešov totiž čaká zápasové pokračovanie v nadnárodnej SEHA lige.

V súťaži, v ktorej ani jednoznačný favorit zvyčajne nemá vopred nič vyhrané. O tom sa neraz presvedčili aj prešovskí hádzanári.

V stredu zavíta do Tatran handball areny chorvátsky vicemajster Nexe Našice. V tomto meste i jeho blízkom okolí žije početná enkláva slovenských rodákov.

Nuž a ostatnému stretnutiu Prešova v Našiciach predchádzala spoločenská udalosť.

Predstavitelia Tatrana odovzdali Slovákom žijúcim v Chorvátsku knižné dary pre ich tamojšiu knižnicu. Avšak na samotnom ihrisku to už bolo obvyklé súperenie o body do tabuľky nadnárodnej ligy.

Musia zlepšiť hru v obrane

Nuž a naostatok sa viac darilo prešovským hádzanárom, ktorí Nexe Našice zdolali na jeho pôde rozdielom štyroch gólov.

„V tomto období malo naše mužstvo podstatnej lepšiu hernú fazónu ako dnes. Samozrejme, aj dnes pôjdeme za víťazstvom. Aby sme ho dosiahli, predovšetkým musíme zlepšiť hru v obrane, byť agresívnejší a mať dlhšie a rozumnejšie útoky. Šance si musíme dokázať vytvoriť našou hrou, a nie aby jedinci iba zobrali loptu a strieľali na bránu,“ zaujímavo sa vyslovil pred dnešným stretnutím chorvátsky tréner slovenského majstra Slavko Goluža.

Treba sa mať na pozore

Pivot Tatrana Prešov, jeden z chorvátskych legionárov v prešovských službách Leon Vučko zase pred súbojom s Nexe vyrukoval postrehom: „Cez víkend Našice vyhrali v Pohári EHF na palubovke slovinského Koperu. To len potvrdzuje, že chorvátsky vicemajster má kvalitné mužstvo a rozhodne nebude ľahkým súperom. Treba sa mať na pozore, stanoviť účinnú taktiku. Potrebujeme vyhrať a v podstate nič iné si ani dnes nepripúšťame.“

Stretnutie pätnásteho kola SEHA ligy Tatran Prešov – Nexe Našice začne v Tatran handball arene v stredu o 18. hodine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran Prešov v SEHA lige hostí Nexe Našice