Tarcala bude s Venglošom diskutovať o pripravovanej knihe

S legendou. J. Vengloš počas častých stretnutí s  J. Tarcalom.
S legendou. J. Vengloš počas častých stretnutí s  J. Tarcalom. (Autor: archív)
Sportnet|24. jan 2018 o 00:00

Bardejovčan pripravuje ďalšiu knihu s legendárnym futbalovým trénerom.

BARDEJOV. Medzi nadšencov slovenského a československého futbalu patrí jednoznačne Jozef Tarcala, niekdajší hráč Tatrana Prešov a Bardejova, neskôr tréner viacerých tímov.

Koncom minulého roku sa v zdraví dožil 85 rokov.

Vengloš ho navrhol k reprezentácii

Boli sme zvedaví, ako sa vlastne začala jeho spolupráca s takou futbalovou osobnosťou, akou je doc. Jozef Vengloš.

„V roku 1990 som sa zúčastnil grafickej súťaže k 90. výročiu čs. futbalu a zvíťazil som,“ hovorí J. Tarcala. „Následne ma požiadal Slovenský futbalový zväz o vytvorenie propagačných materiálov pri príležitosti kultúrneho rozchodu československého futbalu. Tak sa začala naša spolupráca s doc. Venglošom. Od roku 1978 som bol dlhoročným členom ústrednej trénersko-metodickej rady ÚV ČSTV a po vzniku samostatného Slovenska členom TMK SFZ – subkomisie pre profesionálny futbal. Táto naša plodná spolupráca medzi nami trvá už 35 rokov. A s hrdosťou môžem spomenúť, že to bol práve Vengloš, kto ma svojho času navrhol do funkcie trénera slovenskej reprezentácie žien.“

Súčasný prezident Európskej únie trénerov a tréner minulého storočia na Slovensku Jozef Vengloš bol v roku 2007 na kongrese UEFA ocenený najvyšším vyznamenaním v európskom futbale Diamantovým radom.

V roku 2014 na MS v Brazílii ako jediný Európan získal ocenenie za svoje zásluhy o rozvoj svetového futbalu najvyšším vyznamenaním FIFA „Order of Merit.“

Jozef Tarcala s ním vydal v roku 1996 odbornú knihu Tajomstvá futbalu. A pracuje na ďalšej.

„Máme s Venglošom rozpracovanú ďalšiu odbornú knihu Tajomstvá trénerskej stratégie. Vo februári tohoto môjho vzácneho priateľa navštívim v Bratislave, keďže oslávi 82 rokov svojho života. Budeme podrobne diskutovať aj o záveroch tejto očakávanej knihy,“ prezradil súčasný prezident Klubu priateľov bardejovského futbalu Jozef Tarcala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tarcala bude s Venglošom diskutovať o pripravovanej knihe