Svidníčania ukázali skvelú prácu s mládežou

Úspešní kadeti TJ Slávia Svidník. V silnej konkurencii získali zlaté medaily.
Úspešní kadeti TJ Slávia Svidník. V silnej konkurencii získali zlaté medaily. (Autor: archív klubu)
Sportnet|23. jún 2017 o 00:00

Volejbalový klub TJ Slávia Svidník sa mohol pochváliť výbornými výsledkami.

SVIDNÍK. Volejbalový klub TJ Slávia Svidník sa v uplynulej sezóne mohol pochváliť výbornými výsledkami mládeže klubu na majstrovstvách Slovenska.

Mladší žiaci (3-kový volejbal) vyhrali titul majstra, rovnako ako starší žiaci a aj kadeti. Skvelé umiestnenia priklincovali striebornými medailami juniori.

Vo výsledkoch MSR sa tak Svidník stal najúspešnejší klub Slovenska.

Za pozornosť stojí, že medzi žiakmi brali Svidníčania aj všetky individuálne ocenenia!

Najlepší nahrávač: Radovan Vitko, najlepší blokár: Daniel Šellong, najlepšie libero: Michal Kmiť, najlepší smečiar: Matúš Suchanič a najlepší hráč turnaja: Matúš Suchanič.

Medzi najlepšími hráčmi MSR kadetov boli dvaja zástupcovia – najlepšie libero Samuel Paňko a najlepší smečiar Matúš Suchanič. U juniorov bol najlepšie libero Samuel Paňko, najlepší blokár Samuel Holinga a najlepší smečiar Michal Ščerba.

Rastislav Paňko, športový riaditeľ TJ Slávia Svidník:

„Sezónu 2016/2017 v rámci mládeže hodnotím veľmi pozitívne. Vo volejbalových súťažiach sme ako klub TJ Slávia Svidník mali zastúpených 6 mládežníckych družstiev. Zúčastnili sme sa 4 záverečných turnajov MSR a získali sme celkovo 3 tituly majstrov Slovenska a jeden titul vicemajstra. Asi za najväčší úspech považujem titul kadetov, kde chlapci v silnej konkurencii dokázali vyhrať pod vedením trénera Mariána Vitka (je aj tréner juniorov), ale samozrejme ani ostatné výsledky nie sú zanedbateľné. Musím chlapcov pochváliť za vzorné a disciplinované vystupovanie a správanie, ako aj za snahu vyrovnať sa s novými úlohami, ktoré dostali. Paradoxom nášho účinkovania bolo, že s najlepšími súpermi sme podávali lepšie výkony, keď chlapci bojovali o víťazstvo do poslednej lopty. Určite nesmieme zabudnúť ani na trénerov ako Marián Vitko, Peter Tholt, Róbert Franko, Štefan Čobirka, Rastislav Paňko, ktorí prispievali v tréningovom procese, ale aj v jednotlivých zápasoch svojimi skúsenosťami a radami. Vďaka patrí aj nášmu prezidentovi klubu TJ Slávia Svidník Miroslavovi Blanárovi a našim podporovateľom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svidníčania ukázali skvelú prácu s mládežou