Stanislav Šesták sa vracia do futbalu v Poprade

Stanislav Šesták v reprezentačnom drese. Vráti sa po vyše štrnástich rokoch tam, kde so seniorským futbalom začínal – do Tatrana Prešov?
Stanislav Šesták v reprezentačnom drese. Vráti sa po vyše štrnástich rokoch tam, kde so seniorským futbalom začínal – do Tatrana Prešov? (Autor: tasr)
Daniel Dedina|11. jan 2017 o 10:45

Bývalý slovenský reprezentant sa zapojí do prípravy v tíme ambiciózneho druholigistu.

POPRAD. To, čo sa za futbalovou oponou rysovalo už dlhšie, nabralo v týchto dňoch reálne kontúry.

Predstavitelia FK Poprad toľko lanárili do svojich služieb Stanislava Šestáka, až ho nakoniec naozaj presvedčili.

„Od začiatku som cítil, že o moje služby je zo strany popradských funkcionárov naozaj veľký a úprimný záujem. Zároveň boli v mojom prípade ochotní akceptovať aj čas, ktorý chcem venovať rodine,“ priblížil demjatský rodák pre Korzár hlavné faktory, ktoré ho presvedčili k tomu, aby sa vrátil do pozície aktívneho hráča.

Premiérovú tréningovú jednotku s novými spoluhráčmi by podľa vlastných slov mal absolvovať už v stredu popoludní.

Zmluva nie je dôležitá

Spolupráca oboch strán je v tejto chvíli postavená na báze chlapskej dohody. Bez konkrétneho zmluvného dokumentu.

„Po našich rozhovoroch s prezidentom popradského klubu je pre mňa vzájomné podanie rúk dôležitejšie, ako podpis nejakej zmluvy. Či ju podpíšem už v najbližších dňoch, alebo neskôr, to momentálne naozaj neviem. Rozhodujúcu úlohu nehrá otázka financií, jednoducho som dostal ponuku, ktorú som akceptoval. Chcem zúročiť to, čo som sa vo futbale doposiaľ naučil. A ak sa niečomu pozitívnemu odo mňa priučia tamojší mladí hráči, budem len rád.“

Nejde na skúšku, chce hrávať

Akú šancu dáva Šesták tomu, že v drese Podtatrancov od marca vybehne na trávniky aj v súťažných stretnutiach?

„Je pravda, že na skúšku tam nejdem,“ zasmial sa. „Som preto rozhodnutý, že v Poprade budem hrávať aj zápasy. Ako dlho tomu tak bude, či mesiac, dva, do konca jari alebo dlhšie, to sa uvidí časom. Ak jedna zo strán už nebude chcieť v spolupráci pokračovať, tak ju ukončíme. Do začiatku druhej ligy zostávajú ešte dva mesiace. To je dosť dlhý čas.“

Svoj posledný zápas na klubovej úrovni odohral Stanislav Šesták ešte 21. augusta minulého roka.

V drese Ferencvárosu Budapešť vybehol na záverečných šesť minút najvyššej maďarskej súťaže proti Mezőkövesdi (2:2).

V poslednom období čoraz častejšie zdôrazňoval, že mu futbal začína chýbať.

Vie, čo sa od neho očakáva

V Poprade už rýchlonohý krídelník stihol absolvovať aj rozhovor s trénerom Františkom Šturmom.

„Cieľ mužstva je postavený jasne. Dostať sa do prvej šestky, aby sa v Poprade v budúcej sezóne hrala celoslovenská druhá liga. V nej sa chcú pohybovať v popredí tabuľky,“ načrtol Šesták zámery svojho nového pôsobiska.

Autor trinástich reprezentačných gólov dobre pozná aj očakávania súvisiace s jeho osobou.

„Mužstvo na jeseň dávalo málo gólov, zlepšiť chce najmä efektivitu pri zakončení. K tomu by som mal prispieť aj ja. Veľké oči ale nemám. Nie je to tak, ako sa ma niekde pýtali, že koľko chcem dať gólov a podobne,“ s pokorou v hlase doplnil Šesták.

S druhou slovenskou ligou osobnú skúsenosť v pozícii hráča ešte nemá. V najvyššej slovenskej súťaži hrával v Tatrane Prešov, Slovane Bratislava a Žiline.

Od leta 2007 strávil deväť a štvrť roka v zahraničí. Pôsobil v nemeckom Bochume, tureckých kluboch Ankaragücü a Bursaspor i maďarskom Ferencvárosi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stanislav Šesták sa vracia do futbalu v Poprade