Prekvapivá správa. Myjava nebude hrať druhú ligu, nahradia ju mladíci Slovana

Hráči Myjavy.
Hráči Myjavy. (Autor: Spartak Myjava)
Ivan Mriška|1. júl 2021 o 19:49

Spartak nepodal prihlášku.

MYJAVA. Prekvapivá správa prišla z Kopaníc. Víťaz tretej ligy Západ Spartak Myjava sa rozhodol neprihlásiť do druhej ligy.

Voľné miesto v súťaži bude podľa Súťažného poriadku SFZ ponúknuté najvyššie umiestnenému vypadávajúcemu, teda v tomto prípade by malo ísť o ŠK Slovan Bratislava U21.

O neprihlásení Myjavčanov informovala facebookova stránka II. futbalovej ligy.

Oslava po ceste domov

Prvenstvo v tretej lige pečatili Myjavčania až v poslednom kole na pôde Imeľa, kde vyhrali 1:0. Zverenci Ladislava Hudeca potrebovali stratu bodov Beluše, ktorá nakoniec remizovala vo Vrábloch 1:1.

Myjavčania cestou domov oslavovali, tešili sa z veľkého úspechu. 

"Emócie sú nádherné, v kabíne je veľká radosť. Splnili sme predsezónny cieľ a teraz je na vedení klubu, aby rozhodlo, či ideme hrať druhú ligu. Snáď áno,“ vravel po poslednom zápase tréner Hudec.

Informáciu o tom, že Myjava bude v novej sezóne nakoniec opäť hrať tretiu ligu Západ potvrdil Sportnetu vedúci mužstva Ľuboš Zverec.

"Veľa sme nad tým premýšľali, dlho sme to rozoberali. Naše rozhodnutie napokon zohľadňuje dobu, ktorú aktuálne žijeme. To, že nemáme istotu ako bude ďalej.

Strašia nás treťou vlnou, musíme počítať s obmedzeniami. Nevieme, či ľudia budú môcť chodiť na zápasy. Napokon sme si povedali, že teraz sa do druhej ligy prihlasovať nebudeme a zostaneme v tretej," pre oficiálnu stránku Spartaka povedal prezident klubu Pavel Halabrín.

Halabrín: Nie je ľahké odmietnuť

Pred postupom uprednostňujú budovanie kádra a zapracovanie vlastných odchovancov. Priestor chcú dať mladým hráčom.

"Nie je ľahké odmietnuť možnosti, ktoré sa ponúkajú. My ako športovci to vždy berieme tak, že chceme vyhrávať. Z tohto pohľadu nás lákalo ísť do druhej ligy.

Zobrali sme však do úvahy skutočnosť, že v súťaži je viacero tímov z východného Slovenska, čo znamená niekoľko dvojdňových výjazdov.

Museli by sme sa vrátiť k väčšiemu profesionalizmu, no viacero našich hráčov pracuje na dve zmeny. Potrebné by bolo doplniť mužstvo tromi, štyrmi hráčmi, ale robiť to, keď nemáme istotu, či sa sezóna vôbec dohrá, je náročné," vysvetľoval.

Cieľom bez legionárov na špici

Ak by chceli Myjavčania pôsobiť v druhej lige, navýšiť rozpočet by museli o osemdesiat až stotisíc eur. Cieľom je do dvoch rokov zostaviť mužstvo, ktoré ju bude hrať bez pomoci legionárov a bude patriť k špičke.

"Keď vezmem do úvahy tlak, ktorý by vznikol na chlapcov, ktorí sú amatéri, je to rozumné rozhodnutie. Znamenalo by to zvýšenie počtu tréningov, dvojdňové cesty na zápasy, psychicky aj fyzicky náročnejšie situácie, s čím by sa museli hráči vyrovnať. Už sme to zažili a vieme, aké to je. Takže z tohto pohľadu dobré rozhodnutie.

Po emočnej stránke je to zlé rozhodnutie, pretože hráči, diváci robia všetko preto, aby to fungovalo. Emócie však nemôžu prevládať nad rozumom," uzavrel generálny manažér Peter Halabrín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prekvapivá správa. Myjava nebude hrať druhú ligu, nahradia ju mladíci Slovana