Sobrance na jar pokračujú s novým trénerom a bez Horňáka

Zahrajú si Danko (vľavo) a Pavlina znovu spolu v drese MFK?
Zahrajú si Danko (vľavo) a Pavlina znovu spolu v drese MFK? (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|8. feb 2018 o 00:00

Po Gombošovi prebral kormidlo MFK Danko. V hre je návrat skúseného Pavlinu.

SOBRANCE. Štvrtoligový MFK Sobrance vstúpi do jarných bojov s výrazne obmeneným kádrom a novým trénerom.

Futbalistov z mestečka blízko ukrajinských hraníc povedie druhej polovici sezóny kormidelník Peter Danko, dlhoročný pilier zadných radov MFK, ktorý doteraz pôsobil pri sobranskej mládeži.

„Takáto ponuka neprichádza každý deň, nedala sa odmietnuť. Aj keď som si vedomý toho, že ma čaká veľa roboty, teším sa na ňu,“ povedal nový tréner tímu.

Posunul sa o krok ďalej

Danko sa stal nástupcom Jaroslava Gomboša, ktorý na lavičke MFK skončil po tri a pol roku, keď zamieril k ambicióznemu piatoligistovi z Pavloviec nad Uhom.

„Veľmi som sa potešil, že som dostal šancu viesť A-mužstvo Sobraniec. Je to pre mňa pocta, hrdosť a príležitosť opäť sa trénersky posunúť o krok ďalej a vyskúšať niečo nové. S dorastencami som dosiahol strop, chýbala mi už aj motivácia. Dokázal som s nimi postúpiť do druhej ligy, čo bol na také mestečko výborný úspech. Cítil som, že už potrebujem nejakú zmenu,“ skonštatoval 37-ročný lodivod, ktorý je držiteľom trénerskej B-licencie.

Do roboty sa pustil v prvej polovici januára.

„Prvý týždeň prípravy bol taký ľahší, oťukávací, dávali sme dokopy káder, ktorý bol dosť rozbitý. Potom sme už začali zarezávať naplno. S prístupom hráčov som zatiaľ nadmieru spokojný, ani na jednom tréningu ich nebolo menej ako pätnásť. Od začiatku prípravy sa ani raz nestalo, aby nejaký hráč neprišiel bezdôvodne na tréning, čo ma nesmierne teší,“ chválil svojich zverencov Danko.

Kvalitné podmienky

Ako väčšina tímov aj Sobrančania v úvodnej fáze prípravy kládli dôraz na vytrvalosť a silu.

„Postupne prejdeme na herné činnosti. Čo sa týka podmienok, máme k dispozícii terény, halu aj regeneráciu. Takmer nič nám nechýba, len veľké trávnaté ihrisko, ale musíme si vystačiť bez neho,“ pokračoval.

Po jeseni šiesty celok štvrtej ligy Juh odohrá väčšinu prípravných zápasov na michalovskej umelej tráve.

Za sebou má už previerky s Petrovcami nad Laborcom a Soľou.

Do štartu jarnej časti ešte nastúpia proti Kráľovskému Chlmcu, Budkovciam či Vinnému, s ktorým absolvujú domácu generálku.

„Aj keď sú to súperi z nižších súťaží, v momentálnej situácii sú to vhodní protivníci, pretože sme vo fáze dopĺňania kádra a učenia sa nového herného štýlu. Jeden termín máme ešte voľný, možno sa nám podarí zohnať nejakého kvalitnejšieho súpera.“

Každý je nahraditeľný

Keď na začiatku debaty Danko povedal, že ho čaká veľa roboty, vedel, čo hovorí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sobrance na jar pokračujú s novým trénerom a bez Horňáka