Smelé plány Košičanov: Mať hádzanársku extraligu už tento rok

Mančaft bojujúci o návrat dobrých časov košickej hádzanej. Družstvo Crows Košice. V popredí (s číslom dresu 66) prezident klubu Filip Fabišík.
Mančaft bojujúci o návrat dobrých časov košickej hádzanej. Družstvo Crows Košice. V popredí (s číslom dresu 66) prezident klubu Filip Fabišík. (Autor: FB Košice Crows)
Daniel Dedina|27. jan 2018 o 00:00

Fabišík: Divákom chceme ponúknuť šou.

KOŠICE. Nie tak dávno sa po Košiciach šírili reči typu: Mužská hádzaná tu už neexistuje a zdá sa, že nikomu ani nechýba...

Realita je však iná.

Novovzniknutý klub Košice Crows sa netají smelými ambíciami, do jeho radov sa hlásia ďalší a ďalší odchovanci a stúpa aj počet divákov v hľadisku.

Košická hádzaná bola dlhé roky nielen československou (tri tituly majstra republiky) a neskôr i slovenskou baštou (dva tituly), ale úspechy žala aj na medzinárodnom poli (štvrťfinále Pohára európskych majstrov i Pohára víťazov pohárov).

Hoci aj v súčasnosti hrajú košickí rodáci prím v slovenskej reprezentácii, mužská hádzaná v metropole východu od leta 2015 jednoducho neexistovala.

Tento šport udržiavali pri živote len mládežnícke tímy a ženské prvoligové družstvo.

Komentátori, kultúra, súťaže a kvalitná hádzaná

Dnes je všetko inak a Košice znova figurujú na mužskej hádzanárskej mape.

„Tri roky sa nič nedialo, neprichádzala žiadna iniciatíva, a tak som si povedal, že to skúsim ja,“ hovorí s úsmevom Filip Fabišík, prezident klubu a brankár Košice Crows v jednej osobe.

Snaživý chlapec, ktorý má len 25 rokov...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Smelé plány Košičanov: Mať hádzanársku extraligu už tento rok