Brazílčan, Vietnamec a bývalý reprezentant. Dedinský tím si verí na fortunaligistu

Špecifickú príchuť bude mať zápas pre Matúša Matuškoviča. Kapitána OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ktorý roky hrával v Pohroní.
Špecifickú príchuť bude mať zápas pre Matúša Matuškoviča. Kapitána OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ktorý roky hrával v Pohroní. (Autor: Ľubomír Šesták)
Ivan Mriška|18. okt 2021 o 10:48

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom vyzve FK Pohronie.

LEHOTA POD VTÁČNIKOM. Stávkové kancelárie na nich vypísali kurz pätnásť ku jednej. Postupne ho však znižujú, dnes má hodnotu okolo päť ku jednej.

Ambiciózny štvrtoligista OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom verí, že môže prekvapiť zástupcu Fortuna ligy FK Pohronie. Zápas Slovnaft Cupu sa hrá v stredu 20. októbra o 15:00 h.

„Pre nás trénerov je takýto súboj výzva. Pre celú obec je to veľký deň, vďaka ktorému sa môže zviditeľniť. Určite nejdeme do toho len s tým, že ideme osláviť futbal. Vždy chceme zvíťaziť,“ povedal tréner OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom Igor Slezák.

Potrebujú, aby boli hviezdy naklonené

Konfrontácia s fortunaligistom bude podľa lodivoda Lehoty zaslúžená odmena pre hráčov. Za to, ako tvrdo pracujú v tréningovom procese.

„Aby sme takéhoto súpera zdolali, potrebujete dávku šťastia. Verím, že nám budú hviezdy naklonené a súpera zaskočíme. Takticky budeme dobre pripravení a spravíme všetko preto, aby sme pre Pohronie neboli ľahká prekážka,“ dodal.

Špecifickú príchuť bude mať súboj pre domáceho kapitána Matúša Matuškoviča, ktorý v Pohroní odohral niekoľko sezón. Keď ešte pôsobilo v Dolnej Ždani.

„Škoda, že nik z vtedajších hráčov a funkcionárov už v klube nie je. Akurát Paťo Blahút,“ povzdychol si Matuškovič.

Vždy je to jedenásť na jedenásť

Derby cez kopec bude podľa neho sviatkom pre celý región a široké okolie.

„Ak motyka vystrelí, dá sa byť úspešní. Máme solídnu formu, ideme za postupom aj vo svojej súťaži. Vždy je to jedenásť na jedenásť a lopta je guľatá. Vo futbale je možné všetko a my sa pokúsime o prekvapenie,“ dodal útočník Lehoty pod Vtáčnikom, ktorý v aktuálnej sezóne IV. ligy SZ strelil dvanásť gólov.

Pohronie je aktuálne na poslednej priečke Fortuna ligy. V Lehote pod Vtáčnikom si však uvedomujú, že kvalita najvyššej súťaže je na úplne inej úrovni.

„Favorit je na druhej strane. Určite však nejdeme brániť. Ideme sa otestovať, na čo herne máme a ako na tom sme. Zápas bude pre nás veľkou odmenou. Verím, že príde množstvo ľudí. Predsa, aj Žiar nad Hronom je blízko,“ zaprial si Matuškovič.

V tíme ligista a legionári

Zaujímavosťou je, že dres štvrtoligistu obliekajú aj legionári. Sú to Vietnamčan Tiep Pham Thanh a Brazílčan Christiano Grigorio Barbosa Filho.

Zaujalo vás niečo v nižších súťažiach? Boli ste svedkami výnimočného gólu, videli ste kurióznu situáciu na dedinských trávnikoch, poznáte hráča s nevšedným životným príbehom? Ozvite sa nám na futbalnet@sportnet.sk .

V dedine pri Prievidzi pôsobí tiež bývalý hráč Slovana Bratislava či holandského ADO Den Haag, niekdajší reprezentant Slovenska František Kubík.

Lehota pod Vtáčnikom hrala cez víkend šláger o prvé mieste štvrtej ligy, v ktorom porazila Jaslovské Bohunice 4:2. Hetrikom sa blysol brazílsky legionár Christiano Grigorio Barbosa Filho.

Pohronie vo Fortuna lige remizovalo s Ružomberkom 2:2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Brazílčan, Vietnamec a bývalý reprezentant. Dedinský tím si verí na fortunaligistu