Neprehrali, no končia. Slovnaft Cup dohrajú iba tímy z prvej a druhej ligy

(Autor: skslovan.com)
Ivan Mriška|10. mar 2021 o 15:00

Dôvodom je zlá epidemiologická situácia.

BRATISLAVA. Pre futbalistov tímov z nižších súťaží sú konfrontácie proti klubom z Fortuna ligy sviatkom. Zážitkom na celý život.

V štvrtom kole Slovnaft Cupu mali napríklad k tímu ŠK Belá pricestovať futbalisti MŠK Žilina, TJD Príbelce mali privítať Slovan Bratislava.

Tešili sa márne

Fanúšikovia a amatérski hráči sa tešili márne. Slovenský futbalový zväz rozhodol, že v pohárovej súťaži budú ďalej pokračovať len kluby z Fortuna ligy a druhej ligy.

Dôvodom je zlá epidemiologická situácia.

„Dohranie Slovenského pohára je pre SFZ dôležité, pretože jeho víťaz má zaručenú miestenku do európskych súťaží. SFZ preto aktívne hľadal spôsob, ako aktuálny ročník dokončiť,“ povedal vedúci oddelenia riadenia súťaží SFZ Miroslav Richtárik.

O konci regionálnych tímov rozhodlo minulotýždňové rokovanie medzi prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom a tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivanom Husárom.

„K dnešnému dňu sú amatérske súťaže a tréningový proces v nich pozastavený, preto musel SFZ rozhodnúť, že Slovnaft Cup bude pokračovať bez klubov z Regionálnych futbalových zväzov,“ píše zväz na svojej stránke.

Koniec pre štrnásť klubov

Trpký koniec to znamená pre kluby TJ Rovinka, FC Rohožník, FC Pata, FC Slovan Galanta, OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom, ŠK Sásová, ŠK Belá, OŠK Bešeňová, TJD Príbelce, MŠK Slavoj Spišská Belá, Slávia TU Košice, 1. MFK Kežmarok, MŠK Spišské Podhradie a MŠK Tesla Stropkov.

„Tieto tímy budú v nasledujúcom ročníku zaradené do príslušného kola, v ktorom teraz skončili,“ uvádza zväz.

V hre o víťazstvo v Slovnaft Cupe zostalo desať tímov z Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava, MFK Ružomberok, FK DAC 1904 Dunajská Streda, FC ViOn Zlaté Moravce, ŠKF Sereď, AS Trenčín, MŠK Žilina, FC Spartak Trnava, FK Pohronie, MFK Zemplín Michalovce.

Zo zástupcov druhej ligy sa o triumf v 52. ročníku pokúsia MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, MFK Skalica, FC Petržalka, KFC Komárno, FC Košice, FK Železiarne Podbrezová, FC ŠTK 1914 Šamorín, FK Dubnica nad Váhom, čiže mužstvá, ktoré majú štatút profesionálnych klubov a aktuálne môžu ich hráči trénovať a hrať.

„V piatom kole má byť šestnásť mužstiev a momentálne ich máme devätnásť. Z toho dôvodu bude šesť mužstiev súperiť v akomsi predkole súperiť o miestenku do piateho kola," dodal Richtárik.

Trinásť klubov ide bez boja

Budú to tímy, ktoré sa spomedzi týchto devätnásť mužstiev umiestnili v minulom ročníku Slovnaft Cupu najhoršie – Dubnica, Šamorín (obaja vypadli v 2. kole), Podbrezová, Michalovce (obaja vypadli v 3. kole), Komárno a Košice (obaja vypadli v 4. kole).

„Ostatných trinásť klubov postúpi bez boja do piateho kola. Dvojice určí žreb, hrať sa bude na jedno stretnutie, bez divákov a štadióny, ktoré budú hostiť zápasy štvrtého kola určí podľa aktuálnej epidemiologickej situácie SFZ. Tieto tri zápasy sú na programe 23. a 24. marca 2021,“ priblížil Richtárik.

Následné 5. kolo je naplánované na 7. apríla, štvrťfinále by sa malo hrať hneď o sedem dní 14. apríla, prvé semifinálové duely by prišli na rad 28. apríla a ich odvety 5. mája.

Ak by sa všetko odohralo podľa plánu, finálový zápas by sa mohol uskutočniť 19. mája. Po každom kole sa bude konať v zmysle rozpisu súťaží žreb.

„Žiadne stretnutie sa nebude môcť pre nedostatok termínov preložiť. Zápas, do ktorého jedno z mužstiev nenastúpi, bude kontumovaný v prospech súpera,“ zakončil šéf súťaží Richtárik.

Žreb zápasov 4. kola bude v piatok 12. marca 2021 na pôde Slovenského futbalového zväzu.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Neprehrali, no končia. Slovnaft Cup dohrajú iba tímy z prvej a druhej ligy