Cez dvetisíc ľudí, kone a voz. Závidieť môžu aj ligisti, tvrdí tréner Trnavy

Oba tábory boli po zápase spokojné.
Oba tábory boli po zápase spokojné. (Autor: Peter Pargáč - FC Pata)
Ivan Mriška|14. sep 2021 o 20:08

FC Spartak Trnava zdolal štvrtoligovú Patu 4:0.

PATA / TRNAVA. Domáci zápas Spartaka Trnava bez Il Silenzio si fanúšikovia nevedia predstaviť. Inštrumentálna skladba vyprevádza hráčov a vlieva im energiu.

Dnes nezabudnuteľné zvuky trúbky zneli aj vonku.

Trnavčania v 3. kole Slovnaft Cupu cestovali do dediny, kde majú množstvo fanúšikov.

Gašparík: Nič sme nepodcenili

Favorit z Fortuna ligy zdolal štvrtoligistu FC Pata bez väčších problémov 4:0. Zápas rozhodol tromi gólmi v prvej štvrťhodine.

„Mali sme dobrý vstup, vďaka ktorému sa nám hralo ľahšie. Situáciu sme kontrolovali,“ hodnotil tréner Trnavy Michal Gašparík.

Známe sú prípady, kedy profesionáli vypadli na malých dedinách a zažili hanbu. Gašparík preto zverencov upozornil, aby pristúpili k zápasu zodpovedne.

„Nič sme nepodcenili. Počuli sme chalanov z vedľajšej kabíny, ako sa na nás hecovali,“ dodal.

Žičlivá atmosféra, milí ľudia

Na stretnutie si našlo cestu 2 100 platiacich divákov. Hŕstka priaznivcov povzbudzovala z voza a dvoch koní.

„Fantastická návšteva, závidieť môžu aj niektorí ligisti. Pred, počas a po zápase vládla žičlivá atmosféra. Žijú tu milí ľudia, ktorí fandili jednému aj druhému tímu.

Domáci nám dokonca zahrali Il Silenzio, čo bolo od nich veľké gesto. V tom je čaro prvých kôl pohára, páčilo sa nám tu,“ povedal Gašparík.

Fanúšikovia Spartaka na voze.
Fanúšikovia Spartaka na voze. (Autor: FC)

V Pate sa už pred úvodným výkopom s Trnavou hovorilo o zápase storočia. Napriek prehre vládne v trojtisícovej obci spokojnosť.

„Škoda úvodu, boli sme trochu vykukaní. Cez polčas sme si povedali, že sa nezľakneme a ideme napádať.

Dostali sme síce ešte gól, ale rozhodne sa nemáme za čo hanbiť. Gratulujem hráčom k skvelému výkonu,“ po stretnutí povedal hrajúci tréner FC Pata Lukáš Herák.

Sedemdesiat minút bez gólu

Tešilo ho najmä to, že takmer sedemdesiat minút vydržal jeho tím bez inkasovania. Za Trnavčanov sa presadili Martin Bukata, Kelvin Owusu Boateng, Saymon De Barros Cabral a Bamidele Isa Yusuf.

„Treba si uvedomiť, proti komu sme hrali. Mnohým reprezentantom svojich krajín.

Časom to odznie a budeme viac ako hrdí. Na tento zápas budeme spomínať do konca života,“ dodal futbalista, ktorý je verným fanúšikom Trnavy a pravidelne chodí do kotla Trnavčanov.

„Verím, že Spartak vyhrá celý pohár. Prajem mu to z celého srdca,“ zaprial.

Manažér: Dopadlo to fantasticky

Pata mala v zápase niekoľko streleckých pokusov a rohov. Brankár Ľuboš Kamenár však bol pozorný.

„Škoda, že aspoň jeden gól nepadol. Miestami sme boli favoritovi vyrovnaným súperom. Ukázali sme, že aj Trnavčania sú z mäsa a kostí,“ po zápase storočia hovoril manažér FC Pata Ladislav Herák, ktorý je tiež fanúšikom Spartaka.

„Trnava vyhrala zaslúžene, potvrdila rozdiel troch líg. Vážime si, že sme si s ňou mohli zahrať a sme spokojní. Okrem výsledku i z organizačnej stránky.

Pata potvrdila, že je najfutbalovejšia obec v širokom okolí. Spolu so Spartakom Trnava sme vytvorili ideálnu dvojičku. Dopadlo to fantasticky,“ uzavrel manažér klubu Herák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Cez dvetisíc ľudí, kone a voz. Závidieť môžu aj ligisti, tvrdí tréner Trnavy