Komárno vyradilo ďalšieho ligistu. Chceme Slovan či Trnavu, trúfajú si hráči

Gábor Tóth a Arthur Györgyi, hráči KFC Komárno.
Gábor Tóth a Arthur Györgyi, hráči KFC Komárno. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|10. nov 2021 o 19:59

Michalovciam chýbali kľúčoví hráči pre vírus.

KOMÁRNO. Trpkosť prehry pocítili naposledy začiatkom septembra. Futbalisti Komárna sú v laufe, v druhej lige sú už na druhom mieste a darí sa im aj v pohári.

V dohrávke štvrtého kola Slovnaft Cupu stroskotal na KFC ďalší ligista, tentoraz Michalovce. Zverenci Mikuláša Radványiho vyhrali nad Zemplínom 2:1.

Bez Žofčáka či Trusu

Zo zostavy hostí chýbali tradičné mená ako Igor Žofčák či Matej Trusa. Dôvodom ich absencie nebolo, že by tréner Miroslav Nemec pohár podcenil. „Napadol nás vírus, neprišlo šesť hráčov. V tejto ťažkej dobe sa s tým musíme vysporiadať. Mrzí ma, že sme nemohli prísť v kompletnom zložení,“ uviedol kormidelník Zemplína.

Jeho tím v Komárne vystrelil na bránku iba raz.

„Komárno je ťažký a náročný súper. Majú veľmi dobre zvládnuté štandardné situácie, čo sa potvrdilo aj teraz,“ dodal Nemec.

Tešilo ho však, že v zápase veľmi dobre obstál iba 16-ročný Zoran Záhradník.

„Nevysvetľuj!“

Komárno malo v stretnutí oveľa viac šancí, prvú vyloženú spálil v úvode zápasu Gábor Tóth. „Keď som prebral loptu, videl som, že brankár nehybne stojí a vedľa neho je odkrytý roh bránky. Ešte som si loptu trochu posunul, no vtedy som mal opäť zdvihnúť hlavu, lebo medzitým sa brankár hodil práve na tú stranu,“ opisoval nepremenenú tutovku útočník domácich.

„Nevysvetľuj, toto sa nedá nijako odôvodniť, mal si skórovať,“ doberali si ho spoluhráči so smiechom.

Gábora Tótha nevyužitá šanca nemusela mrzieť, lebo po prestávke sa už dokázal gólovo presadiť.

KFC Komárno - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:0)

Góly: 51. Tóth, 76. Györgyi (z 11 m) - 71. Vaško

/Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Akrobatická oslava gólu

Priamy kop zacentroval z ľavej strany Arthur Györgyi a Tóth hlavou rozvlnil sieť. „Vedel som, že Arthur to kope veľmi nebezpečne a mne bude stačiť, ak do lopty nejako vložím hlavu,“ okomentoval svoj presný zásah Gábor Tóth.

Svoj gól oslavoval akrobatickým premetom, široký úsmev venoval aj kamarátom a blízkym na tribúne.

28-ročný ofenzívny hráč si konfrontácie s klubmi z vyššej súťaže užíva, veď pred dvoma rokmi hral iba štvrtú ligu za Hurbanovo. Všimol si ho v prípravnom stretnutí vtedajší tréner Komárna Miroslav Karhan.

Brankár nemal nárok

Michalovce vyrovnali z jedinej strely na bránku. „Vaško to trafil parádne,“ poznamenal tréner Komárňanov Mikuláš Radványi. „Vyhrali sme však zaslúžene, lebo sme po celý čas boli aktívnejší,“ dodal.

Víťazný gól sa zrodil z jedenástky po faule na Šimona Šmehýla. Pokutový kop s istotou premenil Arthur Györgyi.

Bol druhým určeným exekútorom, ale Kristóf Domonkos, pre ktorého to bol stý zápas v komárňanskom drese, už v tom čase nebol na ihrisku.

Brankár Benjamín Száraz je špecialistom na jedenástky, ale voči tvrdej strele po svojej pravačke nemal nárok.

„Nepoznal som brankára, možno to bola výhoda. Kopol som to tak ako vždy, v minulosti, ak som si vybral druhú stranu, viackrát som nedal. Teraz som nechcel riskovať,“ prezradil 24-ročný Györgyi, rodák zo Sovaty v Rumunsku.

Chcel sa ukázať

V lige dostáva menej príležitostí. Naposledy odohral 90 minút v pohárovom zápase proti Dunajskej Strede, odvtedy sa dostal na ihrisko iba dvakrát, dovedna na 21 minút.

„Nie je to ľahká situácia pre hráča, keď nehráva. Samozrejme, že som chcel ukázať, že na to mám,“ zdôraznil Györgyi, ktorý napokon zaknihoval gól a asistenciu.

Pred príchodom do Komárna pôsobil v Debrecíne a v Nyíregyháze. „Na Slovensku je oveľa viac súbojov, kým v Maďarsku bolo viac situácií jeden na jedného, bolo to trochu futbalovejšie,“ vyzdvihol hlavné rozdiely.

Počas rozhovoru mu kamarát Gábor Tóth priniesol zo šatne zimnú bundu, aby neprechladol.

Kabína funguje

Aj takéto zdanlivo malé gestá svedčia o tom, že v Komárne vznikla súdržná partia, kde všetci ťahajú za jeden koniec povrazu.

KFC neprehral už jedenásty zápas po sebe.

„Kabína funguje, našli sme ideálnu jedenástku a postupne sme nabrali sebavedomie,“ tvrdí tréner Mikuláš Radványi.

„Máme široký káder, a keď niekto dostane príležitosť, snaží sa ukázať. Máme ten správny prístup, kolektív je skvelý,“ dodal Gábor Tóth.

Komárno v treťom kole pohára vyradilo po rozstrele DAC, vo štvrtom získalo skalp ďalšieho ligistu. „Fialky“ si trúfajú aj v osemfinále.

„Zdolali sme dva skvelé tímy, myslím si, že doma máme šancu proti každému,“ zdôraznil Arthur Györgyi.

„Bol by som rád, ak by sme v ďalšom kole dostali Slovan či Trnavu,“ uzavrel Gábor Tóth.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Komárno vyradilo ďalšieho ligistu. Chceme Slovan či Trnavu, trúfajú si hráči