Slovenský pohár - Petržalka - Ličartovce - súhrn, hlasy

SITA|8. máj 2004 o 15:47

Futbal - Slovenský pohár:


Artmedia Petržalka - Steel Trans Ličartovce 2:0 (0:0)

Góly: 51. Krejči, 75. Mikulič, ŽK: 25. Krejči, 52. J. Ďurica - 27. Krakovský, rozhodujú: Olšiak - Slyško, Jančovič, 2650 divákov


Zostavy:

Petržalka: Čobej - Maixner (55. Šoltis), Borbély, Burák, J. Ďurica - Suchánek, G. Straka, J. Kozák, Pinte - Mir. Kozák (61. Mikulič), Krejči (90. Zárecký)

Ličartovce: Vojtaško - Kišš, Bašista (20. Kaminský), Šinglár, Krakovský - T. Šimko (53. M. Adam), Lesniak, Andraščík, Martaus (78. Bicák) - J. Majoroš ml., Pagor


Súboj o Slovenský pohár začali za slnečného počasia obe mužstvá opatrne. Úlohu favorita sa snažili od úvodných minút napĺňať hráči prvoligovej Petržalky, ale ich územná prevaha k vážnejšiemu ohrozeniu bránky Ličartoviec neviedla. Naopak, hráči druholigových Ličartoviec boli kombinačne lepší a už v 8. min sa po prudkom strieľanom centri Šimka dostal k lopte v šestnástke Lesniak, jeho strelu zblokovala obrana Artmedie na roh. Počas celého prvého polčasu videli diváci väčšinou iba urputný boj v strede ihriska a prvú presnú strelu na bránku vyslal až v 44. min Lesniak z priameho kopu. K momentom, ktoré v prvom dejstve zaujali, tak možno zaradiť aj súboj Pinteho s Bašistom, po ktorom museli hráča Steel Trans odniesť z ihriska na nosidlách. Lepší futbal sa začal hrať až po prestávke. V 51. min sa Krejči na hranici šestnástky zbavil dvoch obrancov a popod vybiehajúceho Vojtašáka otvoril skóre. Od tohto momentu museli viac iniciatívy vyvinúť zverenci Jaroslava Rybára. V 58. min sa po prihrávke Majoroša ocitol sám pred Čobejom Pagor, gólman Petržalky jeho strelu z pravého uhla vyrazil na roh. Petržalke úloha brániaceho tímu vyhovovala a jej hráči viackrát podnikli nebezpečné protiútoky. V 70. min si Krejči narazil loptu s Pintem, následne nabehol na jeho center, no jeho hlavička skončila nad brvnom ličartovskej bránky. O štyri minúty neskôr netrafil hlavou loptu po centri Šoltisa dobre Mikulič, no o ďalšiu minútu nato vyšla hráčom Artmedie najkrajšia akcia zápasu. Kozák si narazil loptu s Krejčim a potom prihral voľnému Mikuličovi, ktorý do prázdnej bránky upravil na 2:0. V záverečnej pätnásťminútovke sa spustil lejak, ktorý v snahe Ličartoviec o zmenu skóre nepomohol a Petržalka sa mohla po dvojgólovom víťazstve tešiť z prvého historického zisku Slovenského pohára.


Hlasy:

Michal Hipp (tréner Petržalky): "Do zápasu sme išli s jednoznačným cieľom vyhrať. Mali sme však veľmi zdatného súpera, s ktorým sme sa v prvom polčase nevedeli vysporiadať. Ličartovce sa prezentovali aktívnou zabezpečenou obranou, nám chýbal predovšetkým pohyb. Počas prestávky som v šatni zvýšil hlas a pomohlo to. Po dôležitom góle Krejčiho súper otvoril hru, čo nám vyhovovalo. Vydarili sa nám striedania, Mikulič so Šoltisom boli prínosom."


Jaroslav Rybár (tréner Ličartoviec): "Bol to otvorený a vyrovnaný duel. Rozhodlo sa však v šestnástkach, kde sme spravili chyby. Z tohto pohľadu je víťazstvo Petržalky zaslúžené. Náš cieľ sme splnili, ale keďže sme túžili po víťazstve, som trochu sklamaný. Mrzí ma, že v druhom polčase sme už nehrali tak aktívne ako pred prestávkou."


Marek Krejči (útočník Petržalky): "Víťazstvo v tomto zápase je pre mňa o to krajšie, že som v ňom aj skóroval. V prvom polčase to bolo z našej strany ešte dosť nervózne, súper dobre bránil a čakal na svoju príležitosť. Po prestávke sme hrali už oveľa lepšie a po tom, čo sme strelili prvý gól sme už pohodlne kontrolovali vývoj stretnutia. Verím, že toto víťazstvo nám psychicky pomôže a aj v lige budeme dosahovať dobré výsledky."


Štefan Maixner (kapitán Petržalky): "Je to super, že sme si druhý rok po sebe vybojovali účasť v európskom pohári. Teraz sa môžeme viac sústrediť na záver sezóny a verím, že zvládneme zostávajúce ligové zápasy k spokojnosti. Veľkú zásluhu na tomto triumfe má aj tréner Vladimír Weiss a toto je od nás hráčov pre neho akýsi malý darček. Možnože sa ešte na lavičku tímu vráti. Pred duelom s Ličartovcami sme vedeli, že ak by dal súper gól, bolo by to pre nás veľmi ťažké, pretože by sme museli hrať do dobre zorganizovanej obrany. Dôležitým momentom bol preto náš úvodný gól."


Attila Pinte (stredopoliar Petržalky): "Som veľmi šťastný, pretože sa mi splnil jeden zo snov. Predtým som dvakrát ako hráč Dunajskej Stredy vo finále neuspel, teraz som v drese Petržalky, no v podstate na domácom ihrisku, pohár získal. Ličartovce majú vyzreté mužstvo, ktorého hráči sa zohrávajú už viacero rokov, a preto to nebol ľahký súper. Veľké oslavy si však nemôžeme dovoliť, pretože v lige hráme prakticky o záchranu a už v utorok nás čaká ťažký zápas so Žilinou. Toto víťazstvo je však pre nás určite veľkým povzbudením."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovenský pohár - Petržalka - Ličartovce - súhrn, hlasy