Slovan prehral druhý raz za sebou, doma nestačil na Trenčín

(Autor: ilustr. foto: TASR)
Sportnet|14. apr 2018 o 17:14

V druhom sobotňajšom zápase nadstavbovej časti v skupine o titul Dunajská Streda zdolala doma Žilinu.

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava nezískali ani bod vo Fortuna lige už v druhom stretnutí za sebou. Trenčínu v sobotu podľahli sobotu 1:3.

Hostia v dueli piateho kola nadstavbovej časti v skupine o titul urobili razantný krok k trom bodom už v prvej štvrťhodine. V druhej minúte presne trafil z priameho kopu Hamza Čatakovič a v 15. minúte skóroval po úniku Hillary Gong.

Slovan znížil v 69. minúte, keď po centri Róberta Vitteka striedajúci Vukan Savičevič sám pred bránkou už nemohol minúť. Tretí gól Trenčína padol v čase, keď hral Slovan vabank - druhýkrát sa do streleckej listiny zapísal Gong.

Pre Bratislavčanov je to prvá prehra v tejto sezóne na vlastnom ihrisku.

Slovan Bratislava - AS Trenčín (fotogaléria): fotogaléria

14.4.2018

Hlavnými vyzývateľmi Spartaka Trnava v boji o majstra zostávajú hráči Dunajskej Stredy, v sobotu doma zdolali Žilinu 3:1.

Do vedenia sa dostali v 27. minúte, keď skóroval Vakoun Issouf Bayo. O päť minút po centri Ericka Davisa hlavou zvýšil kapitán DAC Marin Ljubičič.

Hostia znížili v 61. minúte, keď sa po prihrávke Lukáša Jánošíka presadil Iván Díaz, no dramatický záver nepripustil vlastný gól Martina Králika. Ten v 68. minúte nešikovne hlavičkoval nie príliš presný center Davisa do šestnástky.

K triumfu Dunajskej Stredy prispel jedným gólom aj kapitán Marin Ljubičič (vľavo).
K triumfu Dunajskej Stredy prispel jedným gólom aj kapitán Marin Ljubičič (vľavo). (Autor: SITA)

FORTUNA LIGA 2017/2018 - nadstavbová časť, skupina o titul, 5. kolo:

Slovan Bratislava - Trenčín 1:3 (0:2)

Góly: 69. V. Savičevič - 15. a 90.+ Gong, 2. Čatakovič

ŽK: 1. De Kamps, 10. Rundič, 36. Rabiu - 14. Paur, 81. Šemrinec, rozhodovali: Marhefka - Ádám, Jenčura

Slovan: Šulla - B. Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič - De Kamps (46. V. Savičevič) - Ibrahim Rabiu (46. Vittek), Holman - Čavrič (72. Hološko), Šporar, Moha

Trenčín: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Skovajsa, Keston - El Mahdioui - Paur (87. Van Arnhem), Sleegers (58. Beridze) - Gong, Čatakovič (90.+ Kadák), Azango

Hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner Slovana: "Začali sme katastrofálne. Boli sme potrestaní hneď z prvej šance, do ktorej sa súper dostal. Stav 0:2 je už ťažké dobiehať, najmä keď v úvode stretnutia sme urazili šťastenu ľahkovážnosťou a zbytočnými stratami a nedôslednosťou v určitých herných situáciách sme sa pripravili o víťazstvo.

Vedeli sme, že súper je výborný v prechode smerom do útoku a má rýchle krídla. Na to sme hráčov upozorňovali. ale nebolo to dostačujúce, aby sme túto silnú stránku Trenčína eliminovali. Neskôr sme si vypracovali gólové šance, v hernej kvalite sa posúvame. Súper však bol efektívny a zaslúžene zvíťazil. Situáciu sme si trochu skomplikovali, ale pôvodný cieľ, ktorým je pohárová Európa, sa nemení. V ďalších zápasoch však bude potrebné urobiť určité zmeny v zostave."

Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: "Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Začiatok sme však mali excelentný a strelili sme dva góly. Slovan postupne preberal iniciatívu, bol lepší, futbalovejší, zatlačil nás do hlbokého defenzívneho bloku.

Prežili sme polčas tým, že sme neinkasovali. Po zmene strán sa už naša prechodová fáza trochu zlepšila. Ale úprimne musím povedať, že pokiaľ ide o futbalovú stránku, nevyhralo lepšie mužstvo. My sme dávali góly, Slovan svoje šance nepremenil. Aj taký je futbal."

Dunajská Streda - Žilina 3:1 (2:0)

Góly: 27. Bayo, 32. M. Ljubičič, 68. Králik (vlastný) - 62. I. Díaz

ŽK: 35. Kalmár, 89. M. Ljubičič - 66. L. Jánošík, rozhodovali: Ziemba - Benko, F. Ferenc

Dun. Streda: Macej - T. Huk, Šatka, Záhumenský - M. Ljubičič - Koštrna (46. Blackman), Pambou, Kalmár (64. Herc), E. Davis - Bayo (80. R. Černák), Vida

Žilina: Volešák - Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek - Škvarka, I. Díaz, Bičachčjan (75. F. Balaj) - J. Mihalík (84. Polievka), S. Mráz, F. Kubík (46. L. Jánošík)

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Hralo sa pre divákov atraktívne stretnutie, otvorené, z našej strany vysoko neefektívne. Súper sa dôrazom a našou chabou defenzívou dostal do dvojgólového vedenia. Ale mohli sme sa dostať do zápasu ešte v prvom polčase po dvoch veľkých Kubíkových šanciach. V druhom polčase sme strelili gól, ale dali sme si aj vlastný gól. Dnes nám chýbal zabijácky inštinkt, preto domácim gratulujem, že dôležitý zápas zvládli."

Marco Rossi, tréner DAC: "Hral sa veľmi pekný zápas proti dobrému súperovi v rýchlom tempe. Mali sme šťastie pri treťom góle. Žilina je zaslúžene majstrom, má jasnú identitu. Ale my sme si výhru zaslúžili, lebo sme dokázali premeniť svoje šance."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan prehral druhý raz za sebou, doma nestačil na Trenčín