Slovan neurobil nič zlé. Dúfam, že tak bude hrať aj proti ostatným, odkázal tréner Banskej Bystrice

(Autor: Dukla Banská Bystrica - facebook)

Líder druhej ligy prehral na pôde posledného tímu súťaže.

ŠK Slovan Bratislava U21 – MFK Dukla Banská Bystrica 4:3 (2:2)

Góly: 3. Medveděv, 18. Ratao, 76. Ožbolt, 82. Lovat – 13. Starší, 20. a 60. Laksík

BRATISLAVA, BANSKÁ BYSTRICA. Jurij Medveděv, Joeri de Kamps, Aleksandar Čavrić, Alen Ožbolt.

Tieto, ale aj ďalšie zvučné mená A-tímu Slovana Bratislava, nastúpili dnes v základnej zostave na zápas druhej ligy proti lídrovi z Banskej Bystrice.

Posilnenie posledného tímu sa prejavilo i na výsledku, juniorka zdolala lídra súťaže 4:3.

Varga: Spravím to tiež

Všetky štyri zásahy strelili hráči z kádra prvého mužstva Slovana.

„Slovan neurobil nič zlé. Všetko bolo v rámci pravidiel, preto sa nemôžeme na nič vyhovárať. Verím, že nenastúpil v takej sile len proti nám. Dúfam, že tak bude hrať aj proti ostatným,“ odvetil po zápase kouč Banskej Bystrice Stanislav Varga.

„Keby som bol tréner Slovana ja, tiež za rezervu postavím hráčov áčka, ktorí v sobotu sedeli na lavičke. Potrebujú zápasovú prax,“ dodal s pochopením.

Tréner tímu spod Urpína bol po stretnutí spokojný s ofenzívnou činnosťou svojho tímu, mrzia ho však chyby v obrane.

„Keď si predstavíme, že sme hrali proti futbalistom, ktorí minulý rok pôsobili v Európskej lige, nebolo to zlé. Prehrali sme v detailoch. Mrzí veľa inkasovaných gólov, ale na druhej strane streliť tri na pôde takého súpera, na tom sa dá stavať,“ uviedol.

Hráči prvého tímu priniesli kvalitu

Slovanisti nastúpili s výraznými posilami, no bez hlavného trénera Vladimíra Gála. Ten mal pozitívny test na ochorenie Covid-19, preto tím viedol jeho asistent Ivan Minčič.

„Hráči z A-tímu nám výrazne pomohli. Priniesli kvalitu, skúsenosť i usmernenie pre našich mladých hráčov, ktorí sa pri nich nestratili. V druhom polčase nám pomohli práve skúsenosti a taktiež oživenie z lavičky.

Rozhodla efektivita v zakončení, mentálna odolnosť a taktiež kondícia, v závere sme mali viac síl. Všetci sme boli nastavení na víťazstvo a sme veľmi radi, že sme ho dosiahli,“ povedal pre webovú stránku Slovana Bratislava Minčič.

Nie vždy áčkari pomohli

Slovanisti už počas druholigovej jesene nastúpili niekoľkokrát s pomocou z prvého tímu, nie vždy im ale pomohla k dobrému výsledku.

V poslednom domácom zápase na jeseň s Dubnicou nastúpili dve útočné esá (Medved, Ožbolt), hostia ale vyhrali suverénne 4:0.

V novembrovej dohrávke 4. kola nastúpili proti béčku Žiliny dokonca až siedmi futbalisti (Šulla, Lovat, Lichý, Rabiu, Čavrič, Strelec, Medveď). Napriek tomu Žilinčania zvíťazili 2:1.

Dosiaľ jediné víťazstvo v II. lige dosiahlo béčko Slovana v 13. kole na domácej pôde proti Komárnu (2:0), vtedy nastúpilo šesť hráčov áčka (Šulla, Medveděv, Abena, Henty, Ratao, Weiss). O góly sa však postarali hráči juniorky.

„Keď som videl na súpiske sedem hráčov áčka, vedel som, že k zápasu pristúpime maximálne zodpovedne. Možno by sme mali proti mladíkom Slovana väčšiu šancu, ale mohli sme ich aj podceniť. Všetko je to o vlastnom nastavení. Napokon sme zviedli vyrovnaný súboj,“ hodnotil vtedajší tréner Komárna Miroslav Karhan.

V úvode sezóny Slovan neposielal do B-tímu hráčov z áčka v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. Po rýchlom konci v pohárovej Európe sa hráči do béčka začali chodiť rozohrávať.

V 9. a 10. kole nastúpil Dávid Strelec, nezabránil však prehre v Košiciach (0:3) ani s Bardejovom (1:2).

V 11. kole nastúpil Ezekiel Henty, gólom však iba zmiernil prehru v Šamoríne (1:4). V 13. kole na pôde Petržalky nastúpili dvaja hráči áčka (Lichý, Henty), slovanistom sa ale nepodarilo ani skórovať (0:2).

Dukla naďalej myslí na postup

Banská Bystrica má po dnešnej prehre náskok už len jeden bod pred druhým Liptovským Mikulášom. Ten včera nečakane hladko vyhral v Košiciach 3:0.

„Jedno takéto zaváhanie sme mali povolené, treba sa z toho poučiť a ísť ďalej. Snáď to chalanov nakopne k lepším výkonom,“ zaprial si tréner Varga.

Dukla Banská Bystrica sa netají ambíciami postúpiť do Fortuna ligy, podľa trénera to však je ešte veľmi ďaleko.

„V súťaži je päť veľkých adeptov, takže to bude náročné. Musíme ísť zápas po zápase, sústrediť sa na každý jeden výkon a potom sa uvidí,“ uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan neurobil nič zlé. Dúfam, že tak bude hrať aj proti ostatným, odkázal tréner Banskej Bystrice