Gól mu neuznali a dostal aj žltú kartu. Piatoligista doplatil na nové pravidlo

Momentka zo zápasu Slovnaft Cupu ŠK Belá - MFK Vranov nad Topľou.
Momentka zo zápasu Slovnaft Cupu ŠK Belá - MFK Vranov nad Topľou. (Autor: Sportnet)
Jerguš Radačovský|27. okt 2021 o 20:40

Tréneri zaujali taktickým poňatím zápasu.

BELÁ. Jeden hráč pred zápasom ešte pracoval v Košiciach, druhý musel absolvovať vojenské streľby. Viacerí si zobrali dovolenku, ale aj tak im chýbali štyria hráči. Na stopérskom poste nastúpili stredopoliari.

Futbalisti piatoligového ŠK Belá si napriek viacerým komplikáciám nespravili hanbu. V dueli štvrtého kola Slovnaft Cupu sa mohli proti treťoligistom z Vranova nad Topľou postarať o senzáciu.

V zápase roka prehrali len tesne (0:1). No všetko mohlo byť úplne inak.

Penaltu mu neuznali a dostal kartu

Fanúšikovia v dedine pri Terchovej híkali už po pár minútach. Po nepremenej tutovke domácich si však vydýchli.

Piatoligista sa nezľakol a prevádzal kvalitný futbal, ktorým zaskočil súpera. Už v 20. minúte mohol Belú nasmerovať k postupu kapitán Marek Ševčík.

Ten si postavil loptu na biely bod a svoj pokus aj premenil. Hneď nato vypukla domáca radosť, ktorá však netrvala dlho.

Rozhodca gól neuznal, ukázal smerom od brány hostí a exekútorovi penalty dal žltú kartu. Všetci sa len začudovane pozerali.

Ševčík sa totiž pred kopnutím nachvíľu zastavil, čo nové pravidlá nedovoľujú. V tom momente o tom zrejme vedeli iba rozhodcovia.

"Šmykla sa mi noha na blate pred loptou. Aby som nespadol, tak som zastavil. Nebol však úmysel tento pohyb spraviť. Škoda, že si pán rozhodca nevšimol i vybehnutie súperovho brankára," povedal po zápase Ševčík.

Nedáš - dostaneš

Belá sa však nestiahla a bojovala ďalej. Ševčík zbieral takmer všetky lopty a bol aj pri ďalších šanciach tímu. Východniari mali čo robiť, aby sa ubránili.

Všetko zmenila až 59. minúta a úžasná akcia 21-ročného Viktora Batrina, ktorý bol vtedy na ihrisku len šesť minút.

Mladík Vranova sa vydal do útoku po pravom krídle. Neďaleko rohovej zástavky dostal loptu do vzduchu a šikovne si obhodil až dvoch hráčov domácich.

Momentka zo zápasu Slovnaft Cupu ŠK Belá - MFK Vranov nad Topľou.
Momentka zo zápasu Slovnaft Cupu ŠK Belá - MFK Vranov nad Topľou. (Autor: Sportnet)

Následne sa z rohu vydal smerom k bráne a ani pred ňou ho nikto nezastavil. Akciu zakončil krížnou strelou, ktorou prekonal brankára a rozhodol o postupe favorita.

Štadión stíchol. "Nedáš - dostaneš," smutne poznamenali fanúšikovia Belej, poukázajúc na nevyužité šance domácich.

Tí sa stále aktívne snažili o vyrovnanie, ale zahadzovali jednu šancu za druhou. Na priebehu nič nezmenila ani potýčka viacerých hráčov v závere.

Po zápase mal veľkú radosť gólový hrdina. Priznal však, že podobné situácie netrénuje.

"Vyskúšal som si obhodiť súperov a vyšlo to. Na ihrisko som prišiel s tým, aby som tímu pomohol zmeniť hru a podarilo sa," povedal Batrin.

Lazúr: Toto som ešte nevidel

Jeho parádnu akciu ocenil aj tréner Vranova Roman Lazúr: "Nebola to nacvičená akcia, predviedol individuálne kvality. Patrí mu veľká vďaka."

Kouč treťoligistu uviedol, že náročný zápas očakával. Po postupe si aj vydýchol.

"Som tréner, ktorý si sleduje súperov na videu. Musím dať pred výkonom Belej klobúk dole. Predviedli húževnatosť a bojovnosť. My sme spravili pár hlúpych chýb, no - na smolu domácich - sme za ne neboli potrestaní," zhodnotil.

O tom, že si papierovo slabšieho súpera dokonale preklepol, svedčil aj vysoký počet ofsajdov na strane Belej.

"Bol to taktický zámer. V Belej je rozmerovo menšie ihrisko, u nás zasa hráme na umelej tráve, ktorá je rovnejšia aj rýchlejšia. Tu to bolo technicky zložitejšie, a preto sme obranu postavili vyššie."

Vrásky na čele mu robil hlavne kapitán súpera, ktorý hrozil rýchlymi protiútokmi. Svoj hviezdny moment pri penalte však pokazil, čím zaskočil aj trénera Lazúra:

"Také zahrávanie pokutového kopu som ešte nevidel. Nechápem, prečo zastavil. Mali sme veľké šťastie," dodal.

A koho si praje za súpera v ďalšom kole? "Mali sme česť konfrontovať sa so Slovanom Bratislava, čelili sme aj Dunajskej Strede a Michalovciam. Teraz by sme si priali Spartak Trnava."

Po skvelom výkone boli sklamaní

Tréner Belej Ján Holúbek bol plný protichodných pocitov: "Výkon bol fantastický, som s ním veľmi spokojný. Sme však smutní a sklamaní, pretože podľa priebehu sme to aspoň na penalty mohli dotiahnuť. Bohužiaľ, zradila nás koncovka."

V šatni tvrdili, že by neskórovali ani vtedy, keby hrali celý deň. Tréner si však uvedomuje, že v prípade úspešnej penalty by sa zápas vyvíjal iným smerom.

"Za celú kariéru som nevidel, aby nebol uznaný gól z penalty a ešte by exekútor dostal žltú kartu. Treba to však rešpektovať. Mali sme pokutový kop zahrať inak," vysvetľoval.

Fanúšikovia počas zápasu Slovnaft Cupu ŠK Belá - MFK Vranov nad Topľou.
Fanúšikovia počas zápasu Slovnaft Cupu ŠK Belá - MFK Vranov nad Topľou. (Autor: Sportnet)

Svojmu zverencovi však nič nevyčíta. "Po zápase bol veľmi smutný. Ale nemôžem povedať ani jedno zlé slovo, na žiadneho svojho hráča," pokračoval tréner Holúbek.

Aj on si dal záležať na analýze. "Súpera sme mali naštudovaného. Vedeli sme, že majú za sebou dlhú cestu. Začali síce aktívnejšie, ale od 20. minúty pohybovo trochu odišli. Ukázali však svoju kvalitu."

Belá má veľký cieľ

Futbalisti Belej odchádzali sklamaní, no tešiť ich môže fakt, že ako piatoligisti dokázali v pohári potrápiť aj vyššie postavené celky.

Cieľom klubu je postúpiť do štvrtej ligy. V tej piatej sú na čele s náskokom šiestich bodov.

Tím tvoria z 90 percent hráči, ktorí aj z Belej pochádzajú. Vedenie chce udržať súčasnú partiu pokope a v zime plánuje tím posilniť ešte aspoň o dvoch kvalitných hráčov.

"Hlavu hore! Táto jeseň je najúspešnejšia snáď za posledných dvadsať rokov, tak nemáme byť prečo smutní. Teraz si dáme oddych, aby sme mohli nabrať sily," napísal po zápase klub na sociálnej sieti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól mu neuznali a dostal aj žltú kartu. Piatoligista doplatil na nové pravidlo