Nevídaný ťah trénera bol víťazný. Za postup sme radi, vravel Gašparík

Radosť hráčov Trnavy.
Radosť hráčov Trnavy. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|26. okt 2021 o 21:17

Pre problémy s platničkou chýbal Trnave Martin Škrtel.

PODBREZOVÁ. Raketový vstup Trnavy, dva góly Borisa Godála, červená karta či výmena brankárov.

Zápas Slovnaft Cupu medzi druholigistom FK Železiarne Podbrezová a FC Spartak Trnava priniesol zaujímavý priebeh.

Rozhodli pokutové kopy

O víťazstve museli rozhodnúť až pokutové kopy. Trikrát boli blízko prekvapenia futbalisti Podbrezovej, z víťazstva 7:6 a postupu sa však teší zástupca Fortuna ligy.

Čakali sme, že to bude ťažký zápas. Pohárový duel má svoje špecifiká, je to iná súťaž. Sme preto radi, že sme postúpili,“ pre oficiálny web Spartaka Trnava povedal tréner Michal Gašparík.

Trnavčania išli expresne rýchlo do vedenia, už v 1. minúte sa pošmykol brankár Ivan Rehák a Martin Bukata nezaváhal.

V 9. minúte viedli hostia po zásahu Jakuba Griča už 2:0 a domáci začali mať pred favoritom prílišný rešpekt. Hostia mohli svoje vedenie zvýšiť, no šance nepremenili.

„Úvod nám vyšiel, mohlo byť 0:3 a bolo by po zápase. Potom sme však upozorňovali hráčov, že nemáme zápas pod kontrolou. A ak inkasujeme, bude to veľmi náročné a dostaneme sa pod veľký tlak, čo sa aj potvrdilo,“ dodal.

Godál: Trnava, môj milovaný klub

Po zmene strán mal druholigista herne navrch, čo v 49. minúte korunoval bývalý hráč Trnavy Boris Godál – 1:2.

Desať minút pred koncom uvidel červenú kartu hosťujúci Dejan Trajkovski a tlak Podbrezovej narastal. V 82. minúte zaslúžene vyrovnal na 2:2 opäť Godál.

„Chalani, ktorí nezažili ligový futbal, videli, že je to o niečom inom. Súper nás zaskočil rýchlym gólom a zo štandardnej situácie pridal aj druhý. Som však šťastný, že prišla dobrá reakcia. Prebrali sme opraty zápasu a mali sme herne navrch.

Škoda, že sme nepridali aj tretí gól, rozhodne sme na to mali,“ povedal muž zápasu Boris Godál, ktorý ani jeden z gólov neoslavoval. Z úcty k bývalému klubu.

„Hneď ako bol žreb, prial som si Trnavu. Môj milovaný klub, v ktorom som zažil najkrajšie roky kariéry. Radšej som však vytesnil z hlavy, že hrám proti Spartaku, lebo by mi to zväzovalo nohy. Teraz, keď nás porazili, prajem im všetko najlepšie. Aby vyhrali pohár a rovno aj ligu,“ zaprial súperovi.

Striedanie brankárov

Hráči Podbrezovej si cez polčas vraveli, že fortunaligistovi sú vyrovnaným súperom. A potvrdili to aj na ihrisku.

„Každý cítil, že máme navrch a je len otázkou času, kedy dáme gól. V druhom polčase sme na Trnavu zatlačili a poslali sme zápas do rozstrelu, no ten sme žiaľ nezvládli, čo nás mrzí.

Za výkon sme si zaslúžili vyhrať. Gratulujeme však Trnave k postupu a my sa ideme sústrediť na ligu, aby sme ju v budúcej sezóne privítali v najvyššej súťaži,“ vravel obranca Podbrezovej René Paraj.

V samom závere základnej hracej doby predviedol tréner Trnavy nevídanú zmenu, keď rozchytaného brankára Ľuboša Kamenára vymenil za Dominika Takáča. Tento ťah sa nakoniec ukázal ako víťazný, pretože Trnavčania vyhrali lotériu penált 7:6.

„Nefungovala nám obranná fáza, štvorčlenná defenzíva vrátane stopérov nemala svoj deň. Kopili sme chyby v rozohrávke a defenzívnych činnostiach, mužstvo sa dostávalo zbytočne pod tlak.

Samozrejme, je to o celom mužstve, nepodržali sme loptu, nedokázali sme akcie vykombinovať,“ vravel po zápase Gašparík.

Skuhravý: Nie sme sklamaní

Podbrezová podala solídny výkon a favoritovi bola vyrovnaným súperom. Po zápase to potleskom v stoji ocenilo rovných 830 divákov. „Nič podobné sme v Podbrezovej dlho nevideli. Pre nás je to po skvelom výkone fantastická vizitka,“ tvrdí Godál.

„Vôbec nie sme sklamaní. Hrali sme proti špičkovému súperovi. Na začiatku zápasu sme zaplatili daň za súťaž. Na agresivitu sme si však zvykli,“ hodnotil tréner FK Železiarne Podbrezová Roman Skuhravý.

V druhom polčase strelila Podbrezová ešte jeden gól, ale ten pre ofsajd neplatil.

„Od 25. minúty sme boli jasne lepší, čo si vážim. Rovnako, akým spôsobom a hrou sme išli za otočením výsledku,“ dodal lodivod Podbrezovej, ktorý verí, že čoskoro sa jeho zverenci budú so súpermi ako Trnava porovnávať každý týždeň.

„Chlapcom ďakujem. Dnes som videl mužstvo, ktoré vie, čo chce hrať. Verím, že pokiaľ budeme takto pokračovať, budeme ešte lepší,“ uviedol Skuhravý.

Trnavčanom v zápase Slovnaft Cupu chýbal stopér Martin Škrtel, ktorý má problémy s platničkou. Na piatkový zápas proti Senici by však mal byť pripravený.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nevídaný ťah trénera bol víťazný. Za postup sme radi, vravel Gašparík