Sipľak do karantény ísť nechcel, ostal v Krakove. Verí v zisk titulu

Michal Sipľak v drese Cracovie Krakov, ktorý si oblieka tretiu sezónu.
Michal Sipľak v drese Cracovie Krakov, ktorý si oblieka tretiu sezónu. (Autor: cracovia.pl)
Róbert Andrejov|2. máj 2020 o 00:00

Na život u susedov si rýchlo zvykol, nevie sa dočkať reštartu súťaže.

Michal Sipľak: fotogaléria

1.5.2020

KRAKOV. Na súpiskách poľskej Ekstraklasy môžeme v súčasnosti narátať 21 slovenských futbalistov, čo je po českej lige druhý najvyšší počet našich legionárov.

Medzi nimi nájdeme aj viacero východniarov – Košičanov Tomáša Huka, Milana Dimuna a Erika Pačindu, Spišskonovovešťana Jaroslava Mihalíka, Svidníčana Róberta Picha či Prešovčana Ľubomíra Tuptu.

Tretí rok pôsobí u našich severných susedov aj Michal Sipľak.

Odchovanec bardejovského futbalu v lete 2017 prestúpil z michalovského MFK Zemplín do Cracovie Krakov, s ktorou má zmluvu do júna 2023.

Pred pár dňami prišli z Poľska správy, že koncom mája by malo dôjsť k reštartu Ekstraklasy, čo v Cracovii prijali s nadšením.

Najstarší poľský klub má totiž sezónu rozbehnutú vynikajúco, keďže v tabuľke mu aktuálne patrí tretia priečka s deväťbodovou stratou na prvú Legiu Varšava. Stále teda živí nádej na zisk titulu, na ktorý bielo-červení čakajú už 72 rokov.

Nielen na túto tému sme sa s členom širšieho reprezentačného kádra Michalom Sipľakom pozhovárali.

Potešila vás nedávna informácia o tom, že o necelý mesiac by sa mohla znovu rozbehnúť poľská liga?

„Samozrejme, že ma potešila. Takú dlhu hernú pauzu som ja osobne ešte nemal. Teda, ak nepočítam výpadok kvôli zraneniu. Je to dlhá doba pre nás všetkých, ktorí sme s futbalom spojení. Verím, že všetko pôjde ako má a súťaž sa regulárne dokončí. Sme v dobrej tabuľkovej pozícii a šanca na pódiové miesto je vysoká. V hre je takisto ešte Puchar Polski, kde sme dva dni pred prerušením ligy postúpili do semifinále.“

Ako ste trávili uplynulé týždne bez futbalu?

„Režim som mal pomerne taký istý ako stále, len s jedným zásadným rozdielom. Tréningy som absolvoval doma a bez lopty. Do skončenia zákazu skupinových tréningov pracujeme online cez kameru a každý druhý deň máme aj individuálny bežecký tréning, keďže kontakt s ľuďmi tu je obmedzený rovnako ako na Slovensku. Okrem toho sa ešte pripravujem s osobným trénerom, samozrejme takisto online.“

Boli ste aj doma na Slovensku?

„Mal som túžbu ísť domov, ale museli sme čakať na informácie od predstaviteľov Ekstraklasy, kedy sa bude v lige pokračovať. Tie nakoniec prišli. Volal mi tréner, že ak chcem, môžem ísť domov, ale bohužiaľ, oznámil mi to tri hodiny po zriadení štátnej karantény na Slovensku. Bol som teda nútený ostať v Krakove.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sipľak do karantény ísť nechcel, ostal v Krakove. Verí v zisk titulu