Šesták sa gólovo presadil v súboji nováčikov, na ihrisko chodí aj s bolesťami

Futbalisti Spišskej Belej si nenechali ujsť príležitosť po zápase sa odfotiť so Stanom Šestákom.
Futbalisti Spišskej Belej si nenechali ujsť príležitosť po zápase sa odfotiť so Stanom Šestákom. (Autor: František Bukovina)
Sportnet|27. okt 2019 o 15:14

Už nemusím byť všade a robiť maximum, vraví útočník Demjaty.

SPIŠSKÁ BELÁ. V poslednom jesennom kole 4. ligy Sever privítali futbalisti MŠK Spišská Belá FK Demjatu.

Domáci si po dvoch prehrách na súperových ihriskách potrebovali na svoje konto pripísať plný bodový zápis.

Po góloch Milaňáka, Barnáša, Kaprála a Fiasa sa im to podarilo, keď vyhrali nad Demjatou 4:1.

Jediným strelcom hostí bol Stanislav Šesták, ktorý skorigoval stav gólom v 88. minúte.

Cez víkend beháva, tréningy nestíha

„Zápas sme prehrali spravodlivo. Prišli sme v oklieštenej zostave, viacero hráčov nám chýbalo. Vidím, že Spišská Belá má skúsenejšie mužstvo aj viac starších hráčov. My máme veľa mladých, ktorí sa musia ešte veľa učiť. Nič sa ale nedeje, body sa strácajú doma a nie vonku. My ideme ďalej,“ povedal Stanislav Šesták.

Útočník Demjaty mal už v prvom polčase sľubnú šancu, no ktorú mu zmaril domáci brankár.

„Po prvom polčase mi vravel, že mi chytil gól. Ja som mu po strelenom góle trocha s úsmevom povedal, že jeden gól mi chytil, ale aj jeden dostal,“ skonštatoval Šesták, ktorý priznáva, že kondične už na tom nie je najlepšie.

„Ja sa snažím ešte cez víkend trošku pobehať, ale nestíham už ani tréningy. Ľudia niekedy povedia, že sa prišli pozrieť na Šestáka, ale musia rešpektovať aj to, koľko mám rokov a s akými bolesťami niekedy idem na ihrisko. Myslím si, že vo futbale som už niečo dokázal a už nemusím všade byť, šprintovať a robiť maximum. Ja som s chlapcami rád, s niektorými som začínal a s nimi chcem pri futbale aj skončiť.“

Šestáka reakcia domáceho publika na jeho adresu milo prekvapila.

„Ďakujem fanúšikom za pekné povzbudenie a pri strelenom góle aj za potlesk. Ja som v Poprade skoro každý deň, neberiem to tak, že sme teraz niekde boli a je tam neprajná atmosféra. Sme predsa ľudia, prišli sme si zahrať futbal a ideme domov. V Spišskej Belej majú pekný štadión a super prostredie. No a o pol roka sa s Beľanmi vidíme v Demjate.“

Duleba: Body sme potrebovali ako soľ

Maroš Duleba je už niekoľko sezón brankárska opora belianskeho mužstva. Dokáže svoj tím vždy podržať a nebolo to inak ani v zápase s Demjatou. V prvom polčase vychytal aj Stana Šestáka, no v závere zápasu už nestačil na jeho gólové zakončenie.

„Do zápasu sme išli s cieľom bodovať naplno. Predošlé duely nám nevyšli podľa našich predstáv a potrebovali sme body ako soľ. Súťaž je veľmi vyrovnaná. My dokážeme body získať, ale rovnako aj stratiť. Demjata je taktiež ako my nováčik v súťaži. Potrebovali sme ich poraziť a to sa nám aj podarilo,“ uviedol Duleba.

Domáci mali aj vďaka Šestákovi motiváciu navyše.

„Je legendou slovenského futbalu. Musím priznať, že sme sa počas zápasu trošku podpichovali, ale samozrejme len v dobrom. Chcel som si udržať nulu, ale Stano mi to prekazil, no nehnevám sa, pretože body nám to nezobralo. Priateľsky sme sa objali a tým Stano potvrdil, aký je to skvelý človek.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šesták sa gólovo presadil v súboji nováčikov, na ihrisko chodí aj s bolesťami