Šéf z Medzeva si poťažkal na systém

Stret Vargu so Spišákom si odnieslo obočie gólmana.
Stret Vargu so Spišákom si odnieslo obočie gólmana. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|10. jún 2018 o 21:01

Duel IV. ligy Sokoľany – Medzev bol aj priamy súboj dvoch najlepších strelcov súťaže.

SOKOĽANY. Duel IV. futbalovej ligy Sokoľany – Medzev (0:2) bol aj priamy súboj dvoch najlepších strelcov súťaže Dušana Vargu a Romana Jurka.

Po zranení brankára hostí Frederika Spišáka musela ešte len 17-ročná nádej medzi žrďami z ihriska dole už v 20. minúte. Nahradil ju hráč z poľa Dominik Leško.

Hráč z poľa vychytal nulu

Mala to byť výhoda pre zverencov Vladimíra Chovaníka, no udrelo na druhej strane.

Po strele Ribára a teči Jurka viedol napodiv Spartak a postupne aj prevzal liace zápasu do svojich rúk.

Akoby z obáv o osud náhradného muža medzi žrďami udržiavali hru ďaleko od jeho brány a nepripustili jeho bezprostredné ohrozenie.

Domácim nevyšiel zápas, top kanonierovi Vargovi nepribudol ďalší zárez na pažbu.

V závere víťazstvo Medzevčanov poistil najlepší hráč na ihrisku Anton Ribar.

„Škoda, že to prišlo až teraz, keď už nám to už v ničom nepomôže. Ale sme radi, že chlapci išli na doraz a strata brankárskej jednotky ich ešte viac zmobilizovala,” vyznával sa z prvých pocitov tréner Medzeva Tomáš Danko.

Vysmiaty žolík medzi žrďami Dominik Leško, ktorý v nedeľu oslávil 21. narodeniny, si svoje čisté konto pochvaľoval: „Jasné, že ma nula teší, ale hlavnú zásluhu na nej majú moji spoluhráči. V podstatne protivníkovi nič nedovolili a tie štyri ´vianočné pozdravy´, ktoré medzi moje žrde mierili som s ľahkosťou prijal v náručí.”

Šéf Medzeva má ťažké srdce na systém

Maroš Čierny, šéf medzevského Spartaka, i keď spokojný, z plného bodového úlovku neoplýval prílišným nadšením.

Zmiešané pocity má z celkovej atmosféry okolo futbalu: „My v kluboch musíme denne obetovať veľa síl pri zháňaní financií či hráčov. Eufória z nášho úspešného účinkovania v Slovnaft Cupe i na špici pelotónu ukázala, že ľudia majú futbal radi, len im musíme ponúkať dostatok pozitívnych impulzov. Ale potom vás potopí rozhodca alebo doplatíme na chybu v počítačovom systéme, ktorý si platíme a ten vám do zápisu pustí hráča, ktorý by tam pre karty nemal byť. To len ako príklad, keď sa pýtate, prečo sme po vydarenej jeseni ustúpili z postupových priečok. Iste, v prípade neoprávneného štartu sme pochybili i my, ale ak sa spoliehate na ISSF systém, také niečo by sa nemalo stať. Kontumácia nás zrazila na zem. Potom prišli ďalšie faux pas zo strany arbitrov, po ktorých napríklad dvaja z troch sponzorov stratili záujem podporovať A tím a radšej deklarovali, že financie, i keď v menšej miere, investujú do mládeže. Nesťažujeme sa, ale viacero ľudí by sa malo zamyslieť, či tendenčnými rozhodnutiami podporujú futbal alebo mu viac škodia. Chceli sme hrať o prvé miesto, i keď neviem, či by sme sa pre vyššiu súťaž rozhodli. Tá si vyžaduje omnoho viac. A kde nájsť schopných futbalistov? Je ich stále menej a tí čo sú, už niekedy ani nevedia čo pýtať.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šéf z Medzeva si poťažkal na systém