Sedemnásťročný Špalek prestúpil z Nitry do Trnavy

Nikolas Špalek patrí medzi najtalentovanejších mladých slovenských futbalistov.
Nikolas Špalek patrí medzi najtalentovanejších mladých slovenských futbalistov. (Autor: spartak.sk)
TASR|1. júl 2014 o 12:30

V Trnave už nepôsobia Andrej Hodek a Peter Nworah. Klub má záujem o Kamila Karaša.

TRNAVA. Talentovaný futbalista Nikolas Špalek bude pokračovať v kariére v drese Spartaka Trnava. S fortunaligistom sa ešte len 17-ročný stredopoliar dohodol na trojročnom kontrakte.

Špalek pôsobil v uplynulej sezóne v Nitre, s ktorou sa však nedokázal udržať medzi elitou. Prvý raz sa objavil na sústrední Trnavčanov v Rakúsku.

Teší sa z prestupu

"S Nitranmi aj Nikolasom sme sa dohodli pomerne rýchlo, sme radi, že tento mladý talentovaný hráč bude pôsobiť u nás v klube. Nikolas má potenciál, patrí medzi najväčšie talenty na Slovensku."

"Sám prejavil záujem u nás hrať, preto sme rokovali rýchlo a doriešili sme to tak, že už zajtra odlieta s výpravou na Maltu," uviedol v tlačovej správe generálny manažér tímu Dušan Keketi.

S prestupom do Trnavy vyjadril spokojnosť aj Špalek. "Teším sa z príchodu do Spartaka, chalani ma prijali dobre. Dúfam, že to tak bude pokračovať."

"Vyzerá, že sa všetko stihne vybaviť tak, aby som mohol nastúpiť už na Malte. Verím, že v Trnave sa posuniem ďalej v kariére. Teším sa," uviedol slovenský reprezentant do 17 rokov.

Hodek a Nworah končia

Vo výprave Trnavčanov určite budú chýbať Andrej Hodek a Peter Nworah. Obom vypršali platné kontrakty a k ich predĺženiu neprišlo.

Príchod Kamila Karaša z Olomouca ešte nie je dotiahnutý, ale klub má o neho záujem. Na skusoch pokračujú španielsky stredopoliar José Casado i čiernohorský útočník Marko Obradovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sedemnásťročný Špalek prestúpil z Nitry do Trnavy