Saláta sa pripojí k Slovanu vo februári. Dúfa, že ešte zabojujú o titul

Kornel Saláta by mohol kľúčovú časť sezóny stihnúť.
Kornel Saláta by mohol kľúčovú časť sezóny stihnúť. (Autor: TASR)
Sportnet|26. dec 2017 o 15:36

Slovenský reprezentant sa zranil v auguste.

BRATISLAVA. Liečba zraneného kolena futbalistu úradujúceho vicemajstra ŠK Slovan Bratislava Kornela Salátu postupuje podľa plánovaného harmonogramu, na trávniky sa vráti vo februári.

Slovenský reprezentant sa zranil 13. augusta v dueli 4. kola Fortuna ligy proti FC DAC 1904 Dunajská Streda, o mesiac neskôr 14. septembra absolvoval chirurgický zákrok - plastiku predného skríženého väzu ľavého kolena a jesenná časť Fortuna ligy 2017/2018 sa pre neho skončila. Prognózy hovorili o polročnej nútenej pauze.

"Našťastie, už to vyzerá dobre. V rámci rehabilitácie individuálne cvičím pod dohľadom Martina Kojnoka, a to dokonca aj teraz počas zimnej prestávky, teda voľných dní," cituje web fortunaliga.sk slová onedlho 33-ročného skúseného obrancu.

So Slovanom prípravu nezačne

Bude to ešte poriadne zaujímavé, okrem nás stíha Trnavu viac silných tímov. Dúfam, že odohráme dobré zápasy a napokon ešte o titul naozaj zabojujeme.


Kornel Saláta

Tréner ŠK Slovan Martin Ševela ešte s lídrom svojej defenzívy v najbližších týždňoch stále nebude môcť rátať, hoci jeho sa blíži.

"Zimnú prípravu určite nezačnem s mužstvom, na to je príliš skoro. Ak však všetko pôjde podľa plánu, do spoločných tréningov sa zapojím v polovici februára," skonštatoval Saláta.

Obdobie pred vianočnými sviatkami strávil s manželkou na exotickej dovolenke na Kube, spolu s ďalším futbalistom Petrom Štepanovským a jeho partnerkou.

Vypadol už na začiatku sezóny

Účastník MS 2010 a ME 2016, ktorý si najcennejší dres obliekol dosiaľ 40-krát a strelil v nich 2 góly, pre spomenuté zdravotné problémy veľmi nepomohol Slovanu na trávniku:

odohral iba nepatrnú časť z 19-kolovej jesennej zápasovej ligovej porcie.

"Vypadol som už na začiatku. Nechcem preto o jeseni hovoriť, ako keby som ju odohral. Veľa som toho zmeškal. Už sa neviem dočkať návratu k tímu," uviedol skúsený stopér.

Futbalisti bratislavského klubu sú po jeseni na tretej priečke tabuľky s rovnakým počtom bodov ako úradujúci majster MŠK Žilina, na lídra FC Spartak Trnava majú deväťbodový odstup.

"Bude to ešte poriadne zaujímavé, okrem nás stíha Trnavu viac silných tímov. Dúfam, že odohráme dobré zápasy a napokon ešte o titul naozaj zabojujeme," verí Kornel Saláta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Saláta sa pripojí k Slovanu vo februári. Dúfa, že ešte zabojujú o titul