Chýba Kozákovi i trénerovi Slovana. Saláta sa po zranení vráti najneskôr vo februári

Kornel Saláta si dlho nezahrá.
Kornel Saláta si dlho nezahrá. (Autor: SITA/Radoslav Maťaš)
SITA|27. sep 2017 o 13:05

Obranca sa zranil v ligovom zápase proti Dunajskej Strede.

BRATISLAVA. Kornel Saláta, slovenský futbalový reprezentant v službách ŠK Slovan Bratislava, by mal dva týždne po plastike predného skríženého väzu ľavého kolena v piatok začať s rehabilitačným procesom.

Tridsaťdvaročný obranca sa zranil 13. augusta v ligovom zápase proti FC DAC 1904 Dunajská Streda a jesenná časť Fortuna ligy 2017/2018 sa pre neho skončila. Vo štvrtok 14. septembra absolvoval chirurgický zákrok.

"Operovali ma v Dunajskej Strede u doktora Malinovského. Operácia dopadla úspešne - nič ma nebolí a ani som nemal veľké bolesti, zvládol som to bez tabletky. Vo štvrtok idem na kontrolu, vyberú mi stehy," povedal Saláta pre klubový web.

"Ak kontrola dopadne dobre, tak sa v piatok budem hlásiť na Slovane a začnem s rehabilitačnými cvičeniami. Počas úvodných dní to budú len ľahké cviky a masáže, aby sa mi napumpovali svaly okolo kolena. Potom už budem môcť trochu bicyklovať a postupne získavať silu," pokračoval.

Rodák z Kamenice nad Hronom sa v júni oženil, pomoc manželky počas náročných dní veľmi oceňuje. "Príkladne sa o mňa stará, za čo som jej vďačný. Predovšetkým prvé štyri dni po operácii boli ťažké - musela mi pomáhať, keď som sa chcel zdvihnúť z postele a prejsť na toaletu," priznal.

"Zvládli sme to a verím, že už bude len lepšie. Všetko teraz záleží na tom, ako zvládnem rehabilitačný proces. Najneskôr vo februári by som chcel byť späť na ihrisku," dodal účastník MS 2010 a ME 2016, ktorý na jeseň chýba trénerovi národného mužstva Jánovi Kozákovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chýba Kozákovi i trénerovi Slovana. Saláta sa po zranení vráti najneskôr vo februári