Kde hrajú, tam víťazia. Musíme zostať pri zemi, krotí emócie tréner

Futbalisti OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom.
Futbalisti OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom. (Autor: Ľubomír Šesták)
Ivan Mriška|29. nov 2022 o 11:30

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom je lídrom Majstrovstiev regiónu na západe.

V minulej sezóne sa stali majstrami IV. ligy SZ. Futbalisti OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom sú na čele aj v novovzniknutej súťaži Majstrovstvá regiónu – IV. ligy ZsFZ.

Klub z hornej Nitry stavia na skúsených borcoch, ktorí prinášajú do mužstva kvalitu. Trénerom je IGOR SLEZÁK (41), ktorý je známy svojím profesionálnym prístupom a taktickou vyspelosťou.

Aj vďaka nemu je jeho tím na čele tabuľky a zas bojuje o postup do vyššej súťaže.

Po jesennej časti ste na prvom mieste tabuľky. Ako to vnímate krátko po jej skončení?

Osobne som to nečakal. Na začiatku sezóny som sa vyjadril, že naša letná príprava bola katastrofa a za tým si stojím aj dnes. Pred sezónou sme sa o tom bavili s funkcionármi a zhodli sme sa, že byť nadostrel lídrovi, niekde okolo tretieho, štvrtého miesta, by bolo fajn.

Nikto súťaž nepoznal, nevedeli sme do čoho ideme. Súperi boli jedna veľká neznáma, čo bol taktiež dôvod na určitú dávku skepticizmu. Nakoniec to ale vypálilo trochu inak a my sme za to samozrejme radi. Chlapci boli výborní, zaslúžia si terajšie postavenie.

Pred druhým Gabčíkovom máte dvojbodový náskok. Mohol byť vyšší?

Chýba nám tak štyri, päť bodov. Absolútne zaslúžene sme prehrali v Imeli, tu niet žiadneho priestoru na diskusiu. No prehry v Jaslovských Bohuniciach či Pate už boli z nášho pohľadu trochu nespravodlivé.

V Bohuniciach sme boli lepším tímom, v Pate sme zas mali smolu z pohľadu efektivity. Domáca remíza s Levicami po góle z 94. minúty bola ako zlý žart.

Ostatné body sme získali zaslúžene, i keď pri víťazstve s Gabčíkovom sme mali aj patričnú dávku šťastia. To však s tak kvalitným tímom musíte mať.

Ktoré výkony na jeseň vás najviac potešili a ktoré boli sklamaním?

Najviac ma potešila konštantnosť výkonov. Prakticky až na Imel a posledných pätnásť minút v Bohuniciach sme v každom zápase podali minimálne štandardný výkon, čo je naozaj viac ako slušné. A vlastne aj vďaka tomu sme zrejme na prvom mieste. Nemali sme veľké výkyvy, čo bolo rozhodujúce.

Posledný zápas s Marcelovou ste vyhrali najvyšším výsledkom zo všetkých zápasov – 14:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kde hrajú, tam víťazia. Musíme zostať pri zemi, krotí emócie tréner