Dánsko na ZOH Peking 2022
Dánsko
ZOH Peking 2022
11.02.2022, Skupina B
0 - 2
0:0, 0:1, 0:1
ROC (Rusko) na ZOH Peking 2022
ROC (Rusko)

Rusi opäť v závere tŕpli, na šesť bodov im stačia len tri góly

Ruský brankár Ivan Fedotov zasahuje pri šanci Mikkela Boedkera.
Ruský brankár Ivan Fedotov zasahuje pri šanci Mikkela Boedkera. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. feb 2022 o 07:30 (aktualizované 11. feb 2022 o 07:50)

ROC (Rusko) dnes zdolalo Dánsko na ZOH Peking 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Hokej na ZOH Peking 2022 - skupina B

Dánsko - ROC (Rusko) 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 29. Karnauchov (Slepyšev, Voronkov), 60. Semjonov.

Rozhodovali: Fraňo (ČR), Campbell (Kan.) - Hancock (USA), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 5:1 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 907 divákov.

Dánsko: Dichow - A. J. Jensen, O. Lauridsen, Lassen, M. Lauridsen, O. Larsen, Nich. Jensen, Kristensen - Nick. Jensen, Nielsen, Bödker - Russell, Regin, Storm - Madsen, J. Jensen, Bau Hansen - Aagaard, Jakobsen, Poulsen

ROC: Fedotov - Nesterov, Nikišin, Jakovlev, Jelesin, Vojnov, Telegin, Šaripzjanov - Grigorenko, Šipačov, Gusev - Galijev, Semjonov, Gricjuk - Voronkov, Karnauchov, Slepyšev - Čibisov, Andronov, Tkačov

PEKING. Hráči Ruského olympijského výboru zvíťazili v druhom vystúpení v základnej B-skupine na ZOH 2022 v Pekingu nad Dánskom 2:0.

Víťazný gól zápasu strelil v 29. minúte Pavel Karnauchov, Rusi spečatili triumf gólom do prázdnej bránky. Druhé čisté konto dosiahol brankár Ivan Fedotov.

Rusi majú po dvoch zápasoch na konte plný počet šiestich bodov, hoci strelili len tri góly. Dáni dohrajú skupinovú časť sobotným zápasom so Švajčiarskom (14.10 SEČ), Rusi nastúpia v rovnakom čase proti Česku.

Priebeh zápasu Dánsko - ROC (Rusko) na ZOH 2022

V prvej tretine dominovali pozorné defenzívy, predovšetkým tá dánska. Ruskí hráči predviedli viac ofenzívnych akcií, tie však narážali na organizovanú obranu súpera. Dáni hrozili najmä z brejkov, ale nedotiahli ich do gólového konca.

Rusi začali druhú tretinu sľubnou šancou Slepyševa. Jeho pokus však brankár Dichow zmaril pohotovým zákrokom a následne zvládli Dáni aj oslabenie.

V 29. minúte však už inkasovali. Dichow vyrazil pred seba strelu Slepyševa, k puku sa dostal nedôsledne bránený Karnauchov a otvoril skóre - 0:1. Šancu na vyrovnanie mal v 35. minúte Nicklas Jensen, ale jeho únik zmaril Fedotov.

Tretia tretina bola najmä o dánskej snahe vyrovnať.

Nepodarilo sa im to ani v presilovke, keď Fedotov zvládol niekoľko náročných situácií. Dáni v závere skúsili vyrovnať počas hry bez brankára, ale Semjonov prudkou strelou do prázdnej brány spečatil ruské víťazstvo.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Rusi opäť v závere tŕpli, na šesť bodov im stačia len tri góly