ObFZ Dunajská Streda anuloval súťaže. Väčšina klubov nechcela pokračovať

V okrese Dunajská Streda sa už sezóna s určitosťou nedohrá.
V okrese Dunajská Streda sa už sezóna s určitosťou nedohrá. (Autor: Tímea Bazsó)
Titanilla Bőd|29. apr 2021 o 15:22

Hlasovanie bolo jednoznačné.

DUNAJSKÁ STREDA. Hoci krajské zväzy ešte stále dúfajú, že koncom mája budú môcť znova rozbehnúť amatérske súťaže, jeden oblastný zväz už s určitosťou nebude pokračovať v prerušenom ročníku.

Predstavitelia Oblastného futbalového zväzu Dunajská Streda v utorok anulovali ročník 2020/21. Pre Sportnet to potvrdil predseda zväzu Arpád Benovič.

Pokračovať chceli len piati

„Rozhodli o tom prezidenti klubov. Z 32 klubov hlasovalo 30 a z nich len piati boli za pokračovanie súťaží. Ani som nečakal také jednoznačné rozhodnutie,“ uviedol v rozhovore Benovič.

Podľa našich informácií za pokračovanie hlasovali Kráľovičove Kračany, Rohovce, Vrakúň, Veľká Paka a Ohrady.

Ohrady sú bez prehry na prvom mieste VI. ligy, Vrakúň je momentálne šiesty a Veľká Paka deviata. Kráľovičove Kračany vedú VII. ligu so stopercentnou bilanciou, kým Rohovce sú v tejto súťaži na deviatom mieste.

Starostovia majú iné starosti

Hlavným argumentom za zrušenie bola neistá situácia a nemožnosť uskutočniť normálne tréningy ani prípravné zápasy.

„Trénersko-metodická komisia vo svojom materiáli uviedla, že mužstvo by malo absolvovať minimálne sedemnásť tréningových jednotiek a dva-tri prípravné zápasy, aby bolo pripravené na reštart,“ zdôraznil Benovič.

Podľa neho počas núdzového stavu nie je reálne, že príde k uvoľneniu opatrení. V pandemickej situácii aj starostovia obcí majú iné starosti ako futbal.

„Väčšina našich futbalistov má viac ako 30 rokov, pre nich je veľmi ťažké znovu začať s tréningami. Navyše mnohí z nich prekonali Covid a nikto nevie, ako bude ich telo reagovať na tréningovú záťaž,“ upozornil na ďalší dôležitý aspekt predseda ObFZ Dunajská Streda.

Amatérsky futbal mal postupovať jednotne

Dunajskostredčania možno svojím rozhodnutím vytvorili precedens.

Krajské zväzy stále rátajú s reštartom súťaží v máji a nemajú informácie o tom, že by ďalšie oblastné zväzy chceli anulovať svoje súťaže.

„Zo stredného Slovenska takéto informácie nemám. Je to síce v kompetencii oblastných zväzov, ale dohodli sme sa, že celý amatérsky futbal, regióny aj oblasť budú postupovať jednotne,“ povedal Jozef Paršo, predseda Stredoslovenského futbalového zväzu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ObFZ Dunajská Streda anuloval súťaže. Väčšina klubov nechcela pokračovať