Krajské súťaže vo futbale by chceli hrať koncom mája. Všetko závisí od opatrení

Amatérsky futbal má stopku od októbra.
Amatérsky futbal má stopku od októbra. (Autor: Tímea Bazsó)
Titanilla Bőd|30. apr 2021 o 20:34

Chcú dohrať jesennú časť.

DUNAJSKÁ STREDA. Povolené sú stále iba tréningy v menších skupinkách, o prípravných zápasoch ešte nemôže byť reč.

Krajské futbalové zväzy však dúfajú v postupné uvoľňovanie, ktoré by umožnilo dohrať jesennú časť nižších futbalových súťaží. Tým pádom by bolo možné určiť postupujúcich a zostupujúcich.

Výkonný výbor Západoslovenského futbalového zväzu odsúhlasil už aj plánovanú termínovú listinu zostávajúcich piatich kôl. Podľa nej by mohol prísť reštart 30. mája, dohrávky by boli na programe už o týždeň skôr.

(Autor: facebook/Oblastný futbalový zväz N. Zámky)

Čakajú na definitívu

Ostatné regióny ešte konkrétne dátumy možného reštartu nechcú zverejňovať.

„Prekvapilo nás, že je znova vyhlásený núdzový stav. Kým bude trvať, tak sa so súťažami nepohneme. Vraj majú prísť ďalšie uvoľnenia, ale to je v rovine „čo by bolo, keby bolo“. Čakáme na definitívu, ešte to nevzdávame, chceme skompletizovať jesennú časť súťaží,“ uviedol Jozef Paršo, predseda Stredoslovenského futbalového zväzu.

V III. lige Stred treba ešte dohrať tri kolá, v štvrtých a piatych ligách dve.

Majú predbežný plán

Na východe chýbajú do konca jesennej časti tri kolá. „Máme predbežný plán, s ktorým však ešte nejdeme na verejnosť, lebo čakáme ešte na definitívne vyjadrenie príslušných orgánov,“ informoval Richard Havrilla, predseda Východoslovenského futbalového zväzu.

„Sme schopní reagovať druhý deň po uvoľnení opatrení. Sme pripravení hneď vydať rozpis,“ dodal.

Dohrať aspoň styčné súťaže

„Ak to daná situácia dovolí, chceli by sme začať súťaže koncom mája,“ uviedol predseda Bratislavského futbalového zväzu Juraj Jánošík. Do konca jesene im chýbajú štyri kompletné kolá a dve dohrávky.

„Pre SFZ je prioritou, aby boli dokončené styčné súťaže so SFZ, teda III. ligy mužov a dorastu, ako aj II. liga žien, odkiaľ sa postupuje do súťaží riadených Slovenským futbalovým zväzom,“ spresnil Jánošík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Krajské súťaže vo futbale by chceli hrať koncom mája. Všetko závisí od opatrení