Regionálne súťaže dohrajú jeseň. SFZ anuloval všetky súťaže mládeže a žien

Ivan Mriška|19. máj 2021 o 15:24

Rozhodol o tom Výkonný výbor SFZ na svojom zasadnutí.

BRATISLAVA. Regionálne futbalové súťaže dohrajú jesennú časť sezóny. Výkonný výbor SFZ anuloval sezónu všetkých mládežníckych a ženských súťaží SFZ.

Informáciu priniesol Šport v RTVS na svojom facebooku.

Istý koniec to znamená pre prvú a druhú ligu staršieho resp. mladšieho dorastu, prvé ligy žiakov U15 až U12 a najvyššie súťaže prípraviek.

Súťažné zápasy si na jar nezahrajú ani ženy v prvej a druhej lige, do súťažného kolotoča sa v najvyšších súťažiach nedostanú ani žiačky.

Koniec mládežníckych súťaží potvrdzuje zápisnica z dnešného zasadnutia Výkonného výboru SFZ.

Zelenú dostali súťaže mužov v ZsFZ, BFZ, SsFZ a VsFZ.

„Tridsiateho mája reštartujeme súťaže. Futbal je ľudová zábava, a tak po zložitých a ťažkých mesiacoch umožníme národu, aby sa trochu zabavil na futbalových ihriskách,“ reštart tretích, štvrtých a piatych líg potvrdil RTVS predseda SsFZ Jozef Paršo.

Zápasy dospelých vo všetkých regionálnych zväzoch by sa mali hrať od budúceho víkendu 29. a 30. mája. Ak bude dokončená polovica súťaže, vyhodnotení môžu byť postupujúci a zostupujúci.

„Pre východoslovenský futbal je to veľký bod v našom rozvoji. Pretože hráči a diváci boli dosť unavení. A aj funkcionári z toho, že sa nehrá. Je to veľký impulz do ďalšej činnosti,“ doplnil šéf VsFZ Richard Havrila.

V ďalšom osude okresných futbalových súťaží rozhodnú príslušné oblastné zväzy. Šesť z nich sezónu predčasne anulovalo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Regionálne súťaže dohrajú jeseň. SFZ anuloval všetky súťaže mládeže a žien