Rakytovce boli nad sily Revúčanov

(Autor: MFK Revúca)
Peter Podolinský|10. okt 2017 o 11:20

V 10. kolo IV. ligy Juh SsFZ sa im na pôde súpera nepodarilo bodovať.

REVÚCA. Po víťazstve na pôde Veľkého Krtíša odohral uplynulú sobotu MFK Revúca ďalší zápas na pôde súpera. Tentokrát u tabuľkového suseda v Rakytovciach.

Od začiatku zápasu diktovali tempo hry domáci hráči. Nebol to síce sústavný tlak, ktorý zažili hráči Revúcej napríklad v Tisovci alebo v Šalkovej, napriek tomu územnú prevahu aj viac z hry mali hráči Rakytoviec.

V 13. min. vysunul Kohút Bútoru, ale ten tesne pred Opielom nedosiahol na loptu a sľubná šanca skončila v jeho rukaviciach.

O 3 minúty neskôr skúšal šťastie z priameho kopu Rafanides, hosťujúci brankár však jeho strelu vyrazil ďaleko od brány.

V 17. min. ale nemal nárok, keď po strate lopty na pravej strane ihriska a prihrávke na os ihriska čelil osamotenému Pavlíkovi. Ten zoči-voči brankárovi nezaváhal a domáci sa radovali z prvého gólu.

Prvý náznak šance hostí prišiel až v 25. min. Šestina preniesol hru z ľavej strany ihriska na pravú, kde sa Šestina dostal do šestnástky, ale tiesnený nedokázal zakončiť presne. V 28. min. nabil Bútora Kapustovi, ale s jeho strelou zo šestnástky si Opiela poradil.

Tí istí hráči si v 34. min. dvakrát vymenili loptu a pomedzi statických obrancov hostí sa dostali až pred Opielu, ktorého druhýkrát pokoril Kapusta.

V 38. min. vysunul Kohút Rafanidesa, no Opiela jeho pokus vyrazil na roh. O minútu neskôr ušiel hosťujúcej obrane Kapusta, ale okrem Opielu preloboval aj jeho bránu.

Najväčšiu šancu na skorigovanie výsledku mali Revúčania kuriózne v 44. min. Riška prihrával malú domov Mrázovi, ktorý loptu nezachytil a tá smerovala do domácej brány, ale nakoniec sa brankár stihol vrátiť a vykopol loptu na roh.

Po jeho zahratí sa dostal k hlavičke Urc, ale jeho pokus nebol dostatočne razantný, aby prekonal Mráza.

Aj po zmene strán boli aktívnejší domáci hráči. V 50. min. strieľal Malatinec vysoko nad, o 3 minúty neskôr potiahol loptu až k zadnej čiare Podkonický, jeho prihrávka prešla popred bránkové územie až ku Kapustovi, ten však vo vyloženej šanci netrafil bránu.

V 58. a v 60. min. si dvakrát vyskúšal tú istú pozíciu priameho kopu Kohút. Prvý pokus skončil na pravej žrdi Opielovej brány, druhý tesne nad brvnom.

Na opačnej strane z diaľky strieľal Kožička, ktorý vynechal predchádzajúce zápasy pre pracovné povinnosti v zahraničí a aj do tohto zápasu nastúpil len od druhého polčasu, priamo z auta po niekoľkohodinovej ceste z Talianska.

V 69. min. sa k zakončeniu dostal aj Faško, ale jeho hlavičku po rohu obrana odvrátila.

Namiesto toho sa skóre menilo na opačnej strane, pretože Bútora vysunul striedajúceho Malatinca, ten si šikovne hodil loptu okolo vybiehajúceho Opielu a ich vzájomný kontakt posúdil rozhodca ako nedovolený a nariadil pokutový kop. Kapusta ho s prehľadom premenil.

V samom závere platilo pre Kohúta „do tretice všetko dobré“, pretože po dvoch neúspešných priamych kopoch sa mu predsa len podarilo rozvlniť sieť za Opielom a stanoviť konečné skóre na 4:0.

Štatistika

FK Rakytovce – MFK Revúca 4:0 (2:0)

Góly: 17. Pavlík, 35. Kapusta, 72. Kapusta (11 m), 88. Kohút, ŽK: Kohút - Majerčík, Slovák, Opiela, Kožička, Bystrán.

FK Rakytovce: Mráz - Riška, Kurunci, Pavlík (76. Širka), Fojtík (62. Malatinec), Rafanides (87. Dzúrik), Kapusta (81. Lacko), Bútora (84. Molnár), Gašpar (K), Podkonický, Kohút.

MFK Revúca: Opiela, Majerčík, T. Urc (K), Krajňák, Slovák, Šmídt, Ganaj (81. Lunter), Šestina (54. Kožička), Antal, Bystrán, Faško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rakytovce boli nad sily Revúčanov