Rady prešovských volejbalistov rozšíri Porubský

(Autor: vkmiradpupresov.sk)
TASR|10. aug 2020 o 13:08

V metropole Šariša chce aj doštudovať.

PREŠOV. Účastník mužskej volejbalovej extraligy VK Mirad PU Prešov získal pred novou sezónou ďalšiu výraznú posilu - reprezentačného nahrávača Petra Porubského.

Klub, ktorý povedie v novom ročníku tréner mužskej reprezentácie SR Marek Kardoš, o tom informoval na svojom webe.

Dvadsaťpäťročný Porubský pôsobil od januára v Prievidzi, s ktorou stihol krátko pred vypuknutím pandémie a predčasným ukončením sezóny získať Slovenský pohár.

Väčšinu doterajšej kariéry strávil v rodnej Nitre, zahral si aj v Myjave a českom Zlíne.

S Nitrou získal 197 cm vysoký volejbalista v roku 2016 majstrovský titul.

V Prešove aj doštuduje

„Ako prvý ma oslovil tréner Erik Digaňa, ktorý mi navrhol určité podmienky. O niekoľko týždňov sa mi v rovnakej veci ozval už nový tréner Marek Kardoš. Prešov mi navrhol dobré podmienky, v ktorých bolo zahrnuté aj dokončenie magisterského štúdia na Prešovskej univerzite. Taktiež ma presvedčil nový projekt družstva s najvyššími ambíciami v tejto sezóne. Budem veľmi rád, ak k niekoľkým medailovým úspechom v extralige aj Slovenskom pohári pridáme spoločne ďalšie," povedal Porubský pre klubový web.

Nový prešovský dirigent hry sa teší aj na atmosféru v prešovskej hale.

„Odohral som proti Prešovu veľa nervydrásajúcich zápasov, hlavne v drese Nitry. Volejbal má na východe dlhodobú tradíciu a môže sa pochváliť veľkým množstvom fanúšikov. Verím, že ich našou hrou potešíme," zaželal si Porubský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rady prešovských volejbalistov rozšíri Porubský