Proti sebe sa postavia Žilina a Michalovce. Oba tímy majú výbornú formu

Matúš Vojtko (vpravo) verí, že Michalovce sa zo Žiliny nevrátia naprázdno.
Matúš Vojtko (vpravo) verí, že Michalovce sa zo Žiliny nevrátia naprázdno. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|16. mar 2019 o 00:00

Ani jeden ešte v jari neprehral, Zemplínčania nastúpia bez Carrilla aj Rotu.

MICHALOVCE. Aj keď pohľad do tabuľky tomu nenasvedčuje, pokojne by sme mohli označiť súboj Žiliny s Michalovcami za šláger úvodného kola nadstavbovej časti našej najvyššej futbalovej súťaže.

Po suverénnom lídrovi bratislavskom Slovane majú tieto dva tímy najlepšiu formu a práve mužstvo z hlavného mesta pripravilo obom súperom poslednú prehru. Zemplínčania podľahli „belasým“ ešte začiatkom novembra a „šošoni“ v záverečnom jesennom kole.

Zaujímavé je, že Michalovčania sa so Žilinou stretnú v priebehu šiestich týždňov hneď štyrikrát. Okrem dvoch ligových duelov si s nimi zmerajú sily aj v semifinále Slovnaft Cupu.

Pokúsia sa udrieť z brejkov

V predošlých dvoch zápasoch tejto sezóny získali žlto-modrí proti Žilinčanom iba jeden bod, a to práve na štadióne pod Dubňom za remízu 2:2, ktorú ratovali v nadstavenom čase. Predtým doma prehrali s MŠK smolne 0:1.

„Žilinu vnímam ako kvalitného súpera, ktorý chce hrať futbal rovnako ako my. Myslím si, že môžeme s ňou hrať vyrovnanú partiu, o čom sme sa presvedčili aj v týchto dvoch súbojoch,“ rozhovoril sa mladučký krajný obranca MFK Zemplín Matúš Vojtko.

Michalovský odchovanec, ktorý si vďaka dobrým výkonom pred pár dňami vyslúžil premiérovú nomináciu do slovenskej 21-tky, následne prezradil, kadiaľ by mohla viesť cesta k úspechu na žilinskej pôde.

„Veľmi radi útočia, aj s krajnými obrancami a potom vzadu zostávajú len dvaja stopéri. To by sme sa mohli pokúsiť využiť a útočiť do ich otvorenej obrany. V poslednej dobe nám vychádzajú brejkové situácie, a na tie sa budeme spoliehať aj teraz.“

Umelá tráva mu nerobí problém

Zemplínčania budú môcť v nadstavbe hrať bez tlaku, keďže predsezónny cieľ už naplnili a každý ďalší budem len bonusom navyše.

„Nebudeme mať také zviazané nohy ako v prvej časti sezóny, keď sme boli na dne tabuľky. Žilina bude pod trošku väčším tlakom, predsa hrá doma a bojuje aj o Európsku ligu. V tom by sme mohli mať výhodu,“ uviedol 18-ročný futbalista.

Prvýkrát od skončenia zimnej prípravy si teraz „šoltisovci“ zahrajú na ihrisku s umelým povrchom. Na takomto type trávnika si Michalovce zatrénovali aj pred zápasom.

„Umelá tráva mi nerobí žiadny problém, predsa len, často som na nej hrával v mládežníckych kategóriách. Je to rýchlejší povrch, na ktorý sú Žilinčania zvyknutí, ale podľa mňa by to mohlo vyhovovať aj našej kombinačnej hre."

Carrillo si nezahrá tri týždne

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu na svojom štvrtkovom zasadnutí vyniesla tresty po divokom štvrťfinálovom súboji Slovnaft Cupu Michaloviec s Popradom.

Stop na jeden zápas v pohárovej súťaži dostal útočník Mamadou Tounkara, ktorý bol vylúčený po dvoch žltých kartách.

Horšie obstáli obrancovia José Carrillo Mancilla a Llazaros Rota, ktorým disciplinárka „naparila“ stopku nie na počet zápasov, ale na obdobie.

Mancilla si nezahrá tri týždne a Rota dva, čo znamená, že v sobotu v Žiline budú trénerovi Antonovi Šoltisovi chýbať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Proti sebe sa postavia Žilina a Michalovce. Oba tímy majú výbornú formu