Pri finále pohára sa pobili fanúšikovia, Košice zdolali Slovan 2:1

Trofej pre víťaza vyhrali v Myjave Košičania.
Trofej pre víťaza vyhrali v Myjave Košičania. (Autor: SME TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
Pavol Spál, SITA|1. máj 2014 o 18:48

Pri finále slovenského pohára prišlo k viacerým bitkám medzi fanúšikmi Slovana a Košíc. Trofej na ihrisku vyhrali Košičania.

MYJAVA. V čiernom obleku nervózne postával pri postrannej čiare. Šéftréner Slovana Dušan Galis si neraz zlostne zakričal. Jeho tím nesplnil úlohu jasného favorita. Vo finále Slovenského pohára (Slovnaft Cup) prehral Slovan s Košicami nečakane 1:2.

Bratislavský klub síce mal prevahu v držaní lopty, ale veľa príležitostí si nevytvoril. Košice podržal suverénnym výkonom Darko Tofilovski, reprezentant Macedónska.

Krátko pred začiatkom zápasu skupina fanúšikov Slovana preskočila bariéry štadióna a vnikla na trávnik. Mierili ku košickému sektoru a vyzývali ich na súboj. Usporiadatelia ich zahnali späť.

Ako píše čas.sk, fanúšikovia Košíc doplnení o priaznivcov Sparty Praha sa zasa pred vstupom na štadión rozbehli za fanúšikmi Slovana.

Troch musela odviezť sanitka, jeden Košičan dokonca zostal v bezvedomí po zásahu kameňom do hlavy, informuje agentúra SITA.

((foto))

Z výhry sa tešili Košičania.

FOTO - SME TOMÁŠ BENEDIKOVIČ

Vittek chcel ísť na 200 percent

Maličký a nový štadión v Myjave s kapacitou 2700 ľudí bol takmer zaplnený.

„Finále slovenského pohára je sviatkom pre každého. Celý rok sme preto makali. Každý hráč pôjde na dvesto percent,“ vravel pred súbojom Róbert Vittek, najlepší strelec Slovana.

Práve kapitán otvoril skóre. Dobre sa postavil a predvídal a potom mal už ľahkú úlohu trafiť do prázdnej brány.

Gólu predchádzala parádna akcia dvojice legionárov Milinkovič - Soumah. Vittek strelil v tejto sezóne Slovnaft Cupu už štvrtý gól - čo je najviac v súťaži.

Hrdinom sa stal Bukata

V 32. minúte spravil hrubú chybu brankár s reprezentačnými skúsenosťami Dušan Perniš, ktorý zle načasoval výskok a Košičan Oumar Diaby ho prehlavičkoval. Aj on strelil štvrtý gól v súťaži. Tretí štvorgólový do partie, tiež Košičan Ján Novák, pre zranenie nehral.

Diaby bol hrdinom zápasu, po jeho zrazenom centri dal rozhodujúci gól dvadsaťročný stredopoliar Martin Bukata. Hlavou. Košice vyhrali v ére samostatnosti pohár druhýkrát.

„Som veľmi šťastný. Pretože mužstvo bolo oslabené, chýbali nám dvaja hráči základnej zostavy. Neboli sme favoritom, ale proti Slovanu sme si verili,“ vravel tréner Košíc Radek Látal pre TV Dajto.

„Dokázali sme zápas otočiť. Slovan našu chybu potrestal, ale chlapci sa nevzdali a bojovali.“ Víťaz získal prémiu 50-tisíc eur.

Incident počas záverečnej slávnostnej ceremónie - fanúšik Slovana (vľavo) napadol a udrel fanúšika Košíc tak, že stratil vedomie.

FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Diváka museli ošetrovať.

FOTO - SME TOMÁŠ BENEDIKOVIČ.

Finále Slovnaft Cupu

ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice 1:2 (1:1)

Góly: 6. Vittek - 31. Diaby, 74. Bukata. Rozhodca: Jaška, ŽK: Milinkovič - Šinglár, 2300 divákov.

Slovan Bratislava: Perniš - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Kolčák (79. Kováč) - Bagi - Peltier, Soumah (58. Mészáros), Halenár, Milinkovič - Vittek (85. Hudák)

MFK Košice: Tofiloski - Viazanko, Kavka, Bašista (78. Huk), Sekulič - Ostojič - Bukata, Korijkov, Šinglár (90.+1 Urban), Dordevič (80. Haskič) - Diaby

Povedali po zápase

(zdroj TV Dajto)

Radek Látal, tréner Košíc: "Som veľmi šťastný, že sme to dokázali. Mali sme oslabený tím, chýbali nám dvaja hráči základnej zostavy. Neboli sme favoritom, ale hráči dali do toho všetko. Čakal som, že môžeme Slovanu vzdorovať, ak nespravíme chybu. Už v šiestej minúte sme inkasovali, podarilo sa nám však zmobilizovať. "

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Vo futbale sa môže stať, že stratíte náskok a prehráte. Nemôžeme vyčítať hráčom, že nebojovali, nedotiahli však akcie do konca. Finále môže dopadnúť hocijako. Košice hrali dobre a koncentrovane."

Martin Bukata, stredopoliar MFK Košice a autor víťazného gólu: "Bolo pre nás veľkou motiváciou zdolať Slovan, pretože ľudia nám nedávali veľké šance. Sme nesmierne šťastní, že sme prognózy obrátili naruby, nič lepšie sme si nemohli želať. Sme víťazi a radujeme sa. Asi nikto vzhľadom na moju výšku nečakal, že dám gól hlavou, ani ja sám nie. Je to najdôležitejší zásah v mojej kariére a určite si ho budem pamätať. Teraz sa ideme tešiť, čaká nás šťastná cesta na východ."

Peter Šinglár, kapitán MFK Košice: "Po inkasovanom góle sme sa nepoložili, podarilo sa nám otočiť skóre a sme všetci veľmi šťastní. Prajem košickému futbalu, nech ide hore a robí radosť Slovensku. Mrzia nás prehry so Slovanom v lige, ale tie už nevrátime, no dnes sme dali do finále viac ako súper. Celá práca, drina a sebazaprenie, ktoré človek musí dať športu, sa nám dnes vrátila. Ďakujem chlapcom, že hrali ako kolektív a so srdcom. Na konci sezóny už to nebolo o vyššej kvalite, ale o srdci. Cesta domov bude dlhá, ale nech trvá trebárs aj 12 hodín (smiech). Tešíme sa na ňu."

Marko Milinkovič, stredopoliar Slovana: "Mrzí prvý polčas. Vyhrávali sme 1:0 a mali ďalšie dve čisté šance. Ale nehrali sme ako kolektív, nechcem nikoho uraziť, ale ak by sme vyhrávali 3:0, bolo by po zápase. Košice šťastne vyrovnali, v druhom polčase to strhli na svoju stranu."

Róbert Vittek, útočník Slovana: "Človek musí rátať so všetkým. Sme sklamaní, pohár sme nezískali, ale musíme ísť ďalej. Bojujeme o titul, ideme na majstra. Získať pohár by bolo super, cieľ sme nenaplnili. My musíme hrať kolektívne, mali sme výborné brejky a súpera sme mali zaklincovať. Takže dnes vyhralo kolektívnejšie mužstvo.

Branislav Niňaj (obranca Slovana Bratislava): "Hovorí sa mi skutočne veľmi ťažko po takomto dueli. Keď nebudeme hrať kolektívne a neprihráme si do čistej vyloženej príležitosti, tak bohužiaľ nemáme šancu uspieť. Toto sa v poslednom období deje zápas čo zápas."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pri finále pohára sa pobili fanúšikovia, Košice zdolali Slovan 2:1