Pri čanianskych jazerách zvíťazilo slnko. Diváci tam gól nevideli

Tréner Čane Matej Čobík-Ferčík v závere súboja proti Medzevu vybehol aj na trávnik ako hráč.
Tréner Čane Matej Čobík-Ferčík v závere súboja proti Medzevu vybehol aj na trávnik ako hráč. (Autor: Róbert Andrejov)
Rudolf Rondzik|1. sep 2019 o 18:50

Zápas chudobný na šance sa inak ako výsledkom 0:0 skončiť nemohol.

ČAŇA. Súboj do nedele susedov v tabuľke IV. ligy Juh, štvrtého Medzeva a piatej Čane, sa vo veľkom teple začal len veľmi pozvoľna medzi šestnástkami bez priameho ohrozenia brány niektorého zo súperov.

Až v 26. minúte prebudil domácich hráčov i tribúny hosťujúci Leško, keď milimetrovú prihrávku za obranu Čane posunul iba do žrde. Aktivita jediného pohyblivého hráča v tíme trénera Čobíka-Ferčíka Bandura nenachádzala u pasívnych spoluhráčov pochopenie.

Tribúna zaburácala až po Bandurovej strele a dorážke Goreja v 36. minúte, ale gól pre predchádzajúci ofsajd neplatil. Pred polčasovou prestávkou opäť Leško pohrozil vydarenou strelou, ale domáca obrana ju tečovala tesne okolo žrde na roh.

Po návrate zo šatní pohrozil hlavou čanianský hrot Steininger, ale lopta skončila na hornej sieti. Avšak na začiatku poslednej dvadsaťminútovky sa medzevský Dzúrik dokázal dostať do dvoch parádnych zakončení, no pri Bindovi stálo i povestné šťastie.

Futbalistom od jazier sa prakticky nepodarilo dostať do tempa, herne odišiel i Bandur, a tak sa iba málokedy dokázali nasťahovať pred súperove pokutové územie a teda k ohrozeniu brány. Na konci to išiel skúsiť i tréner Čobík-Ferčík, ktorý sa posunul na hrot útoku a takmer sa mu podarilo hlavou skórovať.

Jediná šanca skončila na žrdi

Po stretnutí obaja tréneri unisono konštatovali, že horúce počasie zdolalo oboch súperov. Šéf medzevskej lavičky Milan Lalkovič však spokojný neodchádzal.

„Boli sme jednoznačne lepší na lopte, mali sme jednu super šancu, tá skončila na žrdi, zopár vydarených streleckých pokusov, ktoré obrana i brankár súpera úspešne vytesnili. K trom bodom sme nemali ďaleko i preto, že nám predsa len chýba viac odvahy v koncovke.”

Remíza je spravodlivá

Jeho bývalý žiak i zverenec na opačnej lavičke Matej Čobík-Ferčík tiež neoplýval spokojnosťou.

„Ťažko hodnotiť taký duel, ktorému dominovali slnečné lúče a viac ako tridsiatka na teplomere. Skúšali sme chlapcov všemožne nabudiť, no krv v žilách hustla a tak zápas nemal vysokú úroveň ani tempo. Bolo to stretnutie takmer bez gólových šancí. Podstatou hry oboch tímov bolo neurobiť zásadnú chybu, viac-menej si každý strážil svoj priestor. Nik sa nepokúšal prekvapiť, ani pritlačiť svojho protivníka a prinútiť ho kiksnúť. Myslím, že remíza je takto spravodlivá.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pri čanianskych jazerách zvíťazilo slnko. Diváci tam gól nevideli