Prezidenta MFK Rožňava tešia výsledky mužstiev aj opravené šatne

Michal Domik.
Michal Domik. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|1. dec 2017 o 00:00

O futbalovej jeseni sme sa porozprávali s Michalom Domikom.

MFK Rožňava sa po devätnástich rokoch dostala do 3. ligy. Ako nováčik zimuje na siedmom mieste. O futbalovej jeseni sme sa porozprávali s prezidentom klubu Michalom Domikom.

Premiérová jeseň v 3. lige je za vami. Ako ju vnímate ako celok?

– Každý mi vraví, super výsledok na nováčika a po 19 rokoch v tretej lige, no som veľmi ambiciózny a víťazný typ človeka a takí ľudia nikdy nebudú spokojní s výsledkom. Aby som sa trocha potešil a povzbudil, musím zavrieť oči a analyzovať, čo sa dokázalo po 19 rokoch. Postúpili sme do tretej ligy bez finančnej podpory mesta z peňazí, ktoré sám musím zarobiť. Z päťdesiat-tisícového rozpočtu sa nám podarilo to, čo niektoré kluby nedokázali zo stopäťdesiattisícového rozpočtu. Dosiahli sme najvyššiu návštevnosť v tretej lige, jedenásť hráčov je odchovancami klubu. Všetky záväzky voči hráčom aj inštitúciám sú zaplatené a som rád, že som našiel mladého a ambiciózneho trénera, ktorý sa týždeň čo týždeň zlepšuje a prekvapuje ma svojimi rozhodnutiami. Tieto veci ma trošku povzbudia do ďalšej práce.

Mužstvo zimuje na siedmom mieste s 27 bodmi. Na nováčika pekný výsledok. Ste spokojný úplne alebo sú aj nejaké výhrady?

– Siedme miesto v 3. lige a hlavne strata štyroch bodov na druhého je pekný výsledok, no nie pre slovenského fanúšika. Ten sa hlási ku klubu, ak ide klub na postup, alebo je maximálne na druhom mieste. Pokiaľ pred postupom chodilo 500 až 700 ľudí, tak teraz chodí 300 až 400 ľudí a podobne je to aj v iných kluboch na Slovensku. A ako to sledujem, aj vo vedľajšej dedine. Krásnohorské Podhradie postúpilo po dlhej dobe do 4. ligy a stačilo párkrát zakopnúť a namiesto 200 fanúšikov už chodí len 50 – 60. Z nich polovica len aby kritizovala vedenie a hráčov na ihrisku. Ľudia zabúdajú, že ten futbal sa robí hlavne pre ich potešenie a oni sú tí, ktorí môžu ovplyvniť, či sa mužstvo do ďalšej sezónny posilní alebo oslabí, pretože vstupné tvorí tretinu rozpočtu klubu. Pekným príkladom môže byť DAC Dunajská Streda, kde ak sa zaplní celý jedenásťtisícový štadión, pri päťeurovom vstupnom klub môže získať ročne až 750 000 eur len vďaka fanúšikom. A to sa určite prejaví v mužstve a v celom chode klubu.

Zaujal vás niektorý zápas viac ako ostatné?

– Hráme veľmi vyrovnanú partiu. Hra je väčšinou o jednom góle, takže všade kde chodíme, si pochvaľujú našu peknú hru. Asi najviac mi je ľúto domáceho zápasu proti Stropkovu, kde sme hneď na začiatku prišli o vylúčeného Zsolta Ištóka a odohrali sme zápas s desiatimi hráčmi. Aj keď sme prehrali, boli sme lepším mužstvom s mnohými šancami, veľkým srdcom a bojovnosťou.

Ako bude vyzerať zimná príprava?

– Tu vidím problém, keď sa chlapci musia preorientovať z trávnika do telocvične, pretože nemáme ako jediné mužstvo 3. ligy umelú trávu s osvetlením. Zatiaľ to kompenzujeme týždenne dvoma tréningmi v športovej hale, ktorú nám mesto poskytlo a od januára budeme chodiť na prípravné zápasy. Veľmi ma teší záujem mužstiev hrať s nami prípravný zápas. Týždenne mi volajú dva, tri kluby, čo si myslím je taktiež vizitkou dobrého mena, alebo nie?

Došlo či dôjde k nejakým zmenám v kádri? Smeruje niekto preč, resp. máte vo výhľade nejakých hráčov, ktorí by mohli posilniť káder?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prezidenta MFK Rožňava tešia výsledky mužstiev aj opravené šatne